Egyszer olvasam egy térhajtóműről, (nem a Alcubierre féle) ami egy elektromágneses buborékkal áttaszítja az űrhajót egy másik dimenzióba, ahol a fény (a felső sebességhatár) gyorsabban halad, így az űrhajó is gyorsabban mehet. Szeretnék többet tudni?
Nem kell mindent elhinni amit olvasol...sőt.
Az ezoterika rovatban sok szakértőt találsz ezzel kapcsolatban, akik minden kérdésedre tuti ismerik a választ.
Az utolsó mondat a lényeg.
Kíváncsian várom az újabb, a kérdést eldöntő mérési eredményeket.
Ne legyen igazam, de ez szerintem a "Béláim, tútótuk, rátótuk" esete. :D
Amit #4es írt, azt olvastam, de ez semmi, csak hogy talán valahol mértek egy gyorsítóban egy fénynél magasabb sebességet. Amúgy ez nem olyan nagy ritkaság: a neutrinóknál is először azt hitték, hogy mértek ilyet, aztán kiderült, hiogy mégsem. Mellesleg az angol cikk, amit én olvastam (#4esét nem olvastam végig, szal nem tudom, hogy pontos közlés-e) külön kiemelte, hogy ez friss mérés, nem került még részletes bizonyítás és peer review alá. At sem ritka, hogy az ilyen mérések csak a berendezés és az analízis pontatlanságaiból adódnak. (Mellesleg a jelen elméletünk szerint fénysebességet átlépni nem lehet úgy, hogy vissza ne menj az időben.)
De ez elég távol van a kérd. írttól, ami, idézem:
"áttaszítja az űrhajót egy másik dimenzióba, ahol a fény (a felső sebességhatár) gyorsabban halad"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!