Ki építette a piramisokat?
de kell bizonyítani csak a logika is beleszól a dologba.ha valaki azt mondja hogy ókori hozzánk képest primitiv emberek emelgetnek ekkora köveket vagy jóval korábban egy letünt sokkal fejlettebb civilizáció akkor az a nem normális aki az utóbbiban hisz?
a mai pakisztán területén talált(mohenjo daro) radioaktív hullákra egyébként mi a hivatalos magyarázat? az érdekelne nagyon.
https://www.youtube.com/watch?v=sh7Dr4VxdDE
amúgy én könyvben olvastam róla.de kinek mi a hiteles.én pl a hivatalos álláspontot nem tartom annak.
azt is mondták hogy egyedül vagyunk ebben a hatalmas világegyetemben.mi ennek az esélye? szóval még mindig inkább a földönkívüliek műve mint az embereké.
Rövid leszek, már álmos vagyok a hosszú válaszhoz. :)
"ők látták ahogy épültek?nem."
Van a hivatalos álláspont az eddigi tudás alapján, ha kételkedsz benne akkor konkrétan közölheted mi a bajod vele és ha tudunk válaszolunk rá. De persze mivel egyikünk se egyiptológus ne várj csodákat. :)
"22:41 mért nekem kéne bizonyítani?"
Ha már hozol alternatív elméletet tartalmazó videót akkor bizonyítsd is hogy helyes. De mint ezt már írtam, se te se mi nem tudjuk elbírálni a videóban tett kijelentéseket a megfelelő tudás híján. Személyes véleményem hogy mivel a videó a hozzá nem értő közönséget célozza meg ezért egyszerű áltudományos maszlag ami nem állna meg értő közönség előtt, ezért nem is ott látható.
"nazca vonalak...puma punku"
"mohenjo daro"
Kérdező miért a tudományok kategóriába írsz ha a hivatalos álláspont nem érdekel? Inkább kérd át magad az ezotériába, oda való a kérdésed...
Földönkívüliek meg a tököm.
Én mondjuk sokkal nagyobb extrának tartom a görög, római és későbbi korok oszloprendes épületeit, vagy a gótikus templomokat.
Az ilyen "tudományos" műsorokkal csak az a bajom, hogy aki kicsit is ért hozzájuk, az jót nevet rajta mennyi marhaságot össze tudnak hordani.
a görög és római építészet méretben messze állt ettől.
én hiszek a tudományban de a marhaságokat nem veszem be.az nem tudomány hogy valaki azt állítja hogy piramist építettek az egyiptomiak.viszont semmilyen más fejlett eszközt nem találtak.legalább olyan szinten kellett volna ehhez állniuk mint nekünk ma.ha ez így lett volna leigázzák a világot és ma mindenki egyiptomi lenne.ma is élnek bennszülöttek afrikában,pápua új guineán stb kb azonos fejlettségi szinten, mégsem építenek semmit a kunyhóikon kívül nemhogy piramist.vajon mért nem? ezen gondolkodj el.nem gyanús ez?
nem mondom hogy földönkívüliek voltak.de hogy akkor egy másik fejlett civilizáció az emberek elött az tuti.
igen nem vagyunk szakértők.de egy sufniban nem tudunk piramist építeni.pedig egy szerszámos ládával már fejlettségben simán vernénk a kor színvonalát.
"Van a hivatalos álláspont az eddigi tudás alapján, ha kételkedsz benne akkor konkrétan közölheted mi a bajod vele és ha tudunk válaszolunk rá"
az hogy lehetetlen.fogja valaki a korabeli eszközöket és csináljon piramist.ez lenne hiteles bizonyíték.
azt viszont hogy számunkra máig ismeretlen lények építették ezt bizonyítani szinte lehetetlen.
Az egyiptomi tudomány azért eléggé fejlett volt, csillagászat, orvostudomány, matematika. Az építészetük is elég összetett, és nem csak piramisokból áll.
"afrikában,pápua új guineán stb kb azonos fejlettségi szinten, mégsem építenek semmit a kunyhóikon kívül nemhogy piramist.vajon mért nem? ezen gondolkodj el.nem gyanús ez? "
Más civilizáció, más vallás, más igények. Most is vannak törzsek, akik ágyékkötőben mászkálnak és sátrakban élnek, míg mi internetezünk.
Alapvetően a találgatás okát, és a kérdőjeleket az okozza, hogy eltelt 2-3 ezer év, és nem maradt fenn elég írásos anyag, elpusztult rengeteg emlék, onnantól meg van 1000 féle megoldás hogy mit hogy lehet megépíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!