Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van egy elképzelésem vagy...

Van egy elképzelésem vagy találmányom?

Figyelt kérdés
Agyit kérdeznék, hogy ha 18 éven alatti vagy és van egy egyenleted vagy ilyesmi az űrkutatásal hova kell fordulni.

2014. nov. 14. 16:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mit értsek az alatt, hogy "egyenletet befejezni"?
2014. nov. 15. 12:09
 12/23 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2014. nov. 15. 12:10
 13/23 anonim ***** válasza:

>Mit értsek az alatt, hogy "egyenletet befejezni"?

Megmondom én neked, hogy mit érts alatta. Képzelj el egy filmet, amiben egy öszhajú matekprofesszor épp a világmegváltó térhajtómű egyenletét írja fel. Most a kamera rázoomol a táblára, ahol mindenféle görög betűk és matematikai jelölések kusza sormintája követi egymást. A prof homlokát ráncolva áll a tábla fölött, a térhajtómű egyenlete csak nem akar a helyére kerülni, a NASA pedig epekedve várja a nagy áttörést.

Most belép a zilált ruhájú főhős a terembe, ránéz a táblára, és a homlokára csap (esetleg lenézően néz a profra, "ezt se tudod?"), majd felkap egy krétát, ingujjával letöröl pár random görög betűt, és a helyükre másik görög betűket ír.

A professzor homloka felderül, ó hogy miért nem jöttem rá, kiáltja, örömüket kellemes aláfestő zene kíséri.

Mivel a kérdező nyilván csak filmek alapján tudja elképzelni a kutatást, nyilván úgy hiszi, hogy a világban halmokban állnak a tábla fölött homlokot ráncoló professzorok, a félkész egyenletek, s ebben a fantáziaképben nyilván saját magát helyezi a főhős szerepébe.

Remélem, megvilágítottam.

2014. nov. 15. 15:47
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom mért ilyenek a válaszok,de kezdek egy youtube-t és töltők fel a tudományról az egyenleteimről videót jó?
2014. nov. 15. 16:13
 15/23 anonim válasza:
Oké :) Részemről izgalmasan várom!
2014. nov. 15. 16:29
 16/23 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott hogy egyáltalán letudod vezetni a Schwarzschild-metrikát? Mert ha igen és kezdesz egy videót én örömmel terjesztem is akár, hasznos lenne ilyen levezetéseket nézni magyar kommentárral.

Addig amíg nem bizonyítod hogy értesz a témához sajnos viccként kell hogy kezeljük a kérdésed, főleg mivel 18 év alatt közöd nem lehetett olyan szintű matekhoz ami kellene.)

2014. nov. 15. 17:16
 17/23 anonim ***** válasza:
Ismételten kérdezem. Mit értsek az alatt, hogy "egyenletet befejezni"?
2014. nov. 15. 17:46
 18/23 anonim ***** válasza:
Én őszintén remélem, hogy most még nagyon fiatal vagy és majd elvégzel egy egyetemet és csillagász leszel, vagy fizikus, vagy más utat választasz és sci-fi író leszel!
2014. nov. 15. 17:53
 19/23 A kérdező kommentje:
Bocsi,de úgy mellesleg mért baj az hogy 18 alatti vagyok?
2014. nov. 15. 18:28
 20/23 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy baj?

Fizikát tanultál már iskolában? Ha igen, mik az eredményeid?

2014. nov. 15. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!