Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hóban is van Hidrogén?

Hóban is van Hidrogén?

Figyelt kérdés

Szóval olvasgattam az üzemanyagcellák működéséről,az elektrolízises vízfelbontás segítségével ugye oxigén és hidrogén állítható elő,namár most egy hót felolvasztva is működne? Mert mindig azt olvasom hogy a vízben van Hidrogén ami árammal szét választható,akkor a hóban is van?

Mert ha van akkor azt nem értem,hogy az antarktisz-on mért nem üzemanyagcellával látják el a bázisokat elektromos árammal? Mert per pill égetik a sok benzint meg mindent a fűtéshez és áramhoz,meg azért egy ilyen technológiával korlátlan mennyiségű áramot állíthatnának elő.Persze lehet csak hülyeség.

2014. okt. 21. 08:24
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Amúgy eszembe jutott még valami a Hidrogénnal kapcsolatban bár lehet baromság és hülyeség :D A lényege az lenen hogy ugye a víz szétbontásához áram kell,ezt nem lehetne megoldani nagy mennyiségben villámmal? Tudom hogy kiszámíthatatlan hova csap be,de még is ingyen lenne a nagy energia.
2014. okt. 21. 13:10
 12/23 Wadmalac ***** válasza:
100%

Villám?

Sajnos nem megy.

Valóban baromi nagy feszültség és áram, de nagyon rövid ideig és nagyon ritkán. Meg az a hirtelen hatalmas pillanatnyi teljesítmény semmilyen értelmes módon nem tárolható és nem is használható fel ott helyben azonnal ilyen gyorsan.

Tele lehetne rakni egy futballpályát szuperkondikkal, azok talán be tudnák rántani azt a böszme nagy töltést egyszerre, de éves szinten a legszerényebb hatásfokú napelem is sokkal több energiát képes begyűjteni ekkora területen még a világ legsötétebb részén is.

Szóval nem éri meg.

voltak próbálkozások sűrű viharos vidékeken ilyen "villámerőműre", de nagyon nem működik. Mármint gazdaságosan.

2014. okt. 21. 13:18
 13/23 anonim ***** válasza:
91%

Meg a teljesítménye is csekély, hiszen rendkívül rövid ideig van, ezenkívül tárolni kvázi lehetetlen, és totálisan megbízhatatlan, hogy hol fog lecsapni, vagy lecsap-e egyáltalán.

Legjobb technika egyébként a napelemekre az űrbeli telepítés lenne: ott nincs időjárás, jó pozicionálás esetén soha nincs éjszaka, és kvázi korlátlan a rendelkezésre álló tér.

A probléma, hogy nem tudjuk több száz km-re lesugározni a megtermelt energiát (vagyis, vannak próbálkozások, lézer vagy mikrohullám egészen jó lenne, csak az a baj, hogy az egy szabályos halálzóna lenne, minden gyors tempóban megsemmisülne, ami áthalad egy sok-sok gigawattos mikrohullámú mezőn...

2014. okt. 21. 13:27
 14/23 A kérdező kommentje:
Értem,érdekes kis téma lett és köszönöm mindenkinek aki hozzá szólt a témához :)
2014. okt. 21. 15:38
 15/23 anonim ***** válasza:

Ez egy kiváló űrfegyver lenne: akinek ilyen van, annak földi fegyver már nem is kell. Sci-fiben is volt már ilyen.

Nem hiszem, hogy valaha is építenek ilyet polgári célra.

2014. okt. 21. 15:50
 16/23 anonim ***** válasza:

#15: Én biztos vagyok benne, hogy fognak építeni ilyet, a (nem tudom mennyire) távoli jövőben, ha elég ideig életben tud maradni az emberiség, és töretlen lesz a technológiai fejlődése.

Tudósok feltételezése szerint azért nehéz megtalálni az univerzumban egy szupercivilizáció nyomait, mert alig vannak nyomai :D Mégpedig azért, mert egy szupercivilizációnak a fenntartásához óriási energiára van szüksége. Ez rendelkezésre áll, nemcsak nekik, hanem nekünk is, évmilliárdok óta. Hiszen ott a központi csillagunk, amely 400*millió*millió*millió MW energiát sugároz ki minden másodpercben. Ez akkora energiamennyiség, amekkorát az emberiség egész eddigi pályafutása során sem használt fel, és talán nem is fog még nagyon hosszú ideig.

Egy szupercivilizáció azonban képes lehet rá, mégpedig úgy, hogy körbeépíti az egész csillagát energianyerő-termelő eszközökkel, és a teljes kisugárzott energiamennyiséget fel tudja használni, de minimum eltárolni valamilyen formában "ínségesebb időkre". Ez azonban azzal jár, hogy a központi csillaguk fényéből egyre kevesebb jut ki a csillagrendszerükön kívülre, ergo más csillagrendszerekből egyre nehezebben lehet detektálni, megtalálni egy ilyen csillagot. Gyakorlatilag csak a mindenkori kisugárzott hőveszteség alapján lehetne őket megtalálni. Vagyis ha találnánk egy olyan térrészt az univerzumban (lehetőleg a közelünkben), amely főként infravörös, vagy még alacsonyabb frekvencián sugároz intenzíven, valamint bolygók is keringenek körülötte, az esélyes lehet, hogy egy magasan fejlett szupercivilizációt elért lénycsoportnak ad otthont.

Nem tudom, jó felé kapiskálok-e, de én elsősorban a vörös és barna törpéket kezdeném vizsgálgatni, ha már a kezemben lennének az ilyen típusú csillagok megfigyelésére alkalmas eszközök...

2014. okt. 21. 21:22
 17/23 Wadmalac ***** válasza:

S.B.:

Csak egy apró korrekció:

"Meg a teljesítménye is csekély"

Az nem csekély, az spec Q nagy, mert az simán U*I.

Az energiatartalma csekély, mert ott már számít, hogy nagyon rövid ideig nagy a teljesítmény.

2014. okt. 22. 08:34
 18/23 Wadmalac ***** válasza:

Sceptic: yess.

1. szerintem is megépül majd

2. a vörös törpés ötlet is korrektnek tűnik

2014. okt. 22. 08:35
 19/23 anonim ***** válasza:

Wadmalac,

Igaz, I stand corrected, azt benéztem :)

2014. okt. 22. 10:50
 20/23 Wadmalac ***** válasza:
Yupp. :)
2014. okt. 22. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!