Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha kilövök egy golyót, aminek...

Ha kilövök egy golyót, aminek a távolágmegtétele nem véges (vagyis akármeddig elmegy) akkor körbe-körbe menne a Föld körül vagy pedig kimenne az űrbe?

Figyelt kérdés

2014. aug. 5. 13:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Vagy az egyik vagy a másik.

A sebességétől függ, eléri-e az első vagy második szökési sebességet.

"aminek a távolágmegtétele nem véges"

Ez mondjuk nem tudom mit jelent emberi nyelven.

2014. aug. 5. 13:45
 2/6 A kérdező kommentje:

"aminek a távolágmegtétele nem véges"

Úgy értettem hogy nincs megszabva hogy pl 30 m, hanem a végtelenségig megy :)

Köszi a választ, valahogy sejtettem hogy a sebesség is belepiszkál :)

Megy a Zöld kéz!

2014. aug. 5. 15:10
 3/6 anonim ***** válasza:
49%

"Úgy értettem hogy nincs megszabva hogy pl 30 m, hanem a végtelenségig megy :)"

Öhm, miért szerinted, egy kilőtt golyónak mi szabja meg, hogy mekkora távot tesz meg?

Bele van írva az útlevelébe?

2014. aug. 5. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor inkább az a kérdés, hogy mekkora sebességgel kell kilőni egy golyót ahhoz, hogy a magasságcsökkenés pontosan olyan mértékű legyen, hogy a föld görbülete miatt a földfelszín és a golyó közötti távolság azonos legyen.

A válasz: Halvány lila gőzöm sincs róla. A gond inkább az hogy így könnyen hátbalőheted magad. Bár valószínű hogy a fegyver visszarúgása letaszítana a Mount Everestről (egy golyóval a hátadban.) Szerintem semmiképpen se próbáld ki! :)

2014. aug. 5. 17:51
 5/6 A kérdező kommentje:
#3: az szabja meg hogy mekkora a sebessége és hogy mennyire súrlódik a környezetével
2014. aug. 5. 23:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a légkört nem vesszük figyelembe, akkor itt a felszínen 8 km/mp sebességgel kell kilőni, vízszintesen. Ez ugye kb. 25-szörös hangsebesség.

Ha ennél nagyobb sebességgel lövöd ki, akkor olyan ellipszis pályán megy, amelyiknek a kistengelye az induló magasság.

Ha gyorsabban lövöd ki, eléri a 12 km/mp/et, akkor Nap körüli pályára áll.

2020. okt. 7. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!