Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért lesz másabb a hangom,...

Miért lesz másabb a hangom, ha visszahallgatom felvételről, vagy mikrofonbeszélgetésből?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy mélyebb lesz kicsit a hangom, ha mikrofonba beszélek valakivel pl skypeon, és hallom nála a hangom. Akkor is, ha felvevőprogramot használtam.

Akivel beszélek, ő is azt mondta, hogy alapba ilyen mélyebb a hangom.

De én ezt magasabbnak hallom élőben.

Akkor most ez a mikrofon miatt van, vagy más miatt?

Szeretnék énekelni tanulni, csak honnan tudom, hogy jó a hangom, ha én máshogy hallom, mint mások?

Tényleg akkor valójában mélyebb a hangom, vagy teljesen ugyanolyan, mint ahogy én élőben hallom magam?

19/F

2014. júl. 29. 19:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
77%
Nem cáfolom, még csak nem is tagadom. Mindössze azt mondom, fölösleges így belemenni az elektronika és a levegő torzításába vagy épp a saját hang hallásának pszichológiai, egyedfejlődéssel kapcsolatos vonzatába. A kérdés nem ez volt, hanem hogy a mikrofonnal felvett hang az-e, amit mindenki más hall. És az elektronika közel sem torzít annyit, hogy itt elkezdjünk híradástechnikai kiselőadást tartani.
2014. aug. 1. 12:16
 22/22 EagleHUN ***** válasza:

Eszembe jutott egy újabb, szerintem "jó" érv, illetve hasonlat a témára.

- A tükörképed vagy egy videó felvétel visszanézése az igazibb?

//A tükörképedről tudod hogy élőkép és mások is kb így látnak, mert a tükör viszonylag keveset torzít rajtad. (Ergo a saját élő de visszaverődött hangod is lehet jobb, mint a fölvett és visszajátszott.)

A felvétel viszont nem valós idejű, és ugyanazon torzítások jellemzik mint ami föl lett sorolva.

Persze a technológia mindkét esetben törekszik arra hogy igazinak látszódjon, de ha közelről megnézed a képet akkor színes pöttyöket (pixeleket) látsz, a nyomtatottban is az lcd, plazma, crt monitoron és tv-n is.

A hangnál is ugyanez van, az ember törekedett arra hogy létrehozzon olyan eszközöket amikkel fölvehet tárolhat és visszajátszhat hangot, és már elég jó a minőség ahhoz hogy alig észrevehető a különbség, de attól még az egy mesterséges hangkeltés. És ahogy a képet közelről megnézve pixeles, elmosódott, életlen, álszínes lehet, ennek analógiáján a mesterséges hangkeltésnek is megvannak a maga hibái, torzításai.

2014. aug. 10. 12:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!