Miért lesz másabb a hangom, ha visszahallgatom felvételről, vagy mikrofonbeszélgetésből?
Megfigyeltem, hogy mélyebb lesz kicsit a hangom, ha mikrofonba beszélek valakivel pl skypeon, és hallom nála a hangom. Akkor is, ha felvevőprogramot használtam.
Akivel beszélek, ő is azt mondta, hogy alapba ilyen mélyebb a hangom.
De én ezt magasabbnak hallom élőben.
Akkor most ez a mikrofon miatt van, vagy más miatt?
Szeretnék énekelni tanulni, csak honnan tudom, hogy jó a hangom, ha én máshogy hallom, mint mások?
Tényleg akkor valójában mélyebb a hangom, vagy teljesen ugyanolyan, mint ahogy én élőben hallom magam?
19/F
Eszembe jutott egy újabb, szerintem "jó" érv, illetve hasonlat a témára.
- A tükörképed vagy egy videó felvétel visszanézése az igazibb?
//A tükörképedről tudod hogy élőkép és mások is kb így látnak, mert a tükör viszonylag keveset torzít rajtad. (Ergo a saját élő de visszaverődött hangod is lehet jobb, mint a fölvett és visszajátszott.)
A felvétel viszont nem valós idejű, és ugyanazon torzítások jellemzik mint ami föl lett sorolva.
Persze a technológia mindkét esetben törekszik arra hogy igazinak látszódjon, de ha közelről megnézed a képet akkor színes pöttyöket (pixeleket) látsz, a nyomtatottban is az lcd, plazma, crt monitoron és tv-n is.
A hangnál is ugyanez van, az ember törekedett arra hogy létrehozzon olyan eszközöket amikkel fölvehet tárolhat és visszajátszhat hangot, és már elég jó a minőség ahhoz hogy alig észrevehető a különbség, de attól még az egy mesterséges hangkeltés. És ahogy a képet közelről megnézve pixeles, elmosódott, életlen, álszínes lehet, ennek analógiáján a mesterséges hangkeltésnek is megvannak a maga hibái, torzításai.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!