Tudom, hogyan lehet előállítani gyakorlatilag és házilag egy (pontosabban kettő, iker) végtelen dolgot, jelenséget. Elhiszitek ezt? Esetleg tippek?
Adsz valami működési leírást is hogy mit alkottál, vagy így látatlanban találjuk ki, hogy jó-e, és mitől jó vagy nem jó?
Ezek a mai kérdések... Nem semmi.
(Mintha megállna a kocsim az út szélén, én meg felhívnám a szerelőt, hogy nem megy a járgány, de valami berreg. Mondja má meg ennyiből: mit csináljak vele hogy jó legyen?)
Nem hiszem el.
Tippnek valami tükrös jelenséget mondanék, bár az sem végtelen. Valami felett biztosan elsiklottál. Írd le, mi pedig megmondjuk, hol hibádzik az elméleted!
A tükrös ötlet jó volt, két szembe állított tükör végtelen mennyiségű visszaverődést produkál. Csupán energetikai határa lesz, az elnyelődés miatt.
Hasonló játék megoldható a saját tévéképét néző kamerával.
Oldandó anyagon álló telített oldat végtelen ideig tartó oldódást és lerakódást produkál.
A régi vicc szerint elég az is, ha a tipikus szöszinek adsz egy papírcetlit, aminek mindkét oldalára az van írva, hogy fordíts.
Kicsit szűkíthetnéd a feltételkört, mert ez így annyira általános, hogy nem lesz eredménye.
#2 vagyok, leírom a hibát.
A tükörnek van fényelnyelése, így elvben sem végtelen a tükröződés. A foton részecske-természete miatt eljön az a pont, ahol az utolsó darabot is elnyelte valamelyik felület. Ha megszünteted a fényforrást, ez pillanatszerűleg megtörténik.
Nagyon egyszerű kipróbálni:
tegyél a két tükör közé egy villogó lámpát és némi port (hogy látsszon a fénye).
Hiába a sok visszaverődés: a por mégis ugyanúgy fog villogni, ahogy a lámpa is.
Bármilyen jó tükröt is szerzel, és bármennyire is párhuzamosan állítod be: 1000-nél többször nem fog visszaverődni. Még annyiszor sem.
És, ha mondjuk 10 cm-re vannak, akkor az 100 méter út, amit a fény elképesztően rövid idő alatt megtesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!