Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem tudom mit csináljak. Ha...

Nem tudom mit csináljak. Ha van időd segítenél?

Figyelt kérdés

Továbbtanulás. Kezdem azzal, hogy jól tanulok, így van választási lehetőségem. Veszprém környéki vagyok, két egyetemet akarok megjelölni: Pannon egyetemet veszprémben és Pécsen a tudományi egyetemet.Légyszi tényleg olvasd végig, mert segítened kell:) de tényleg.

A pannon egyetemen megjelölném a szabad bölcsészetet: filozófia, vallástudomány, magyar. Imádom őket, de mi értelme lenne 4 évet ezekre áldoznom, ha manapság hasznavehetetlenek? Úgy értem, minek mennék magyarra, ha nem akarok tanár lenni, se semmi. Aztán miért menjek filozófiára? Kinek kellenek filozófusok? olyan munka kell, minek van haszna. Aztán a vallástudomány. Nagyon érdekel, de fogalmam sincs hol lehetne elhelyezkedni vele. Egyszóval ami érdekel, nem használható. A mai életben nem.

Jó, akkor van Pécs. Nagyon szeretem az egészséges életmódot és a mozgást. Hosszú sztori...

Pécsen természettudományon van olyan, hogy sportszervező szak. Rengeteg mindent lehet ott tanulni, nyelvet, filozófiát. Úgy látom,nem beszédes neve van. Ki elvégzi azt a szakot nem sportot fog szervezni. Legalábbis nem csak azt.

Anyukám azt mondja, hogy bölcsészetre kellene mennem.

Szerintem Pécsnek több értelme lenne.

Szerinted?

2009. dec. 30. 11:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Pécs jobban érdekel. Sőt. Csak ugye annak nincs olyan szép neve, mint a szabad bölcsészetnek. Anyum szeret felvágóskodni. de nem érdekel.

jaj, és van egy baj: ugye apum külföldön dolgozik. bátyám egyetemen. ikertestvérem szintén egyetemre megy jövőre. anyum egyedül marad a hatalmas házban. ezért is szeretné, hogy bölcsészetre menjek, mert akkor bejárós lennék...

2009. dec. 30. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Ne hagyd, hogy anyukád döntsön helyetted, mert sose fogsz neki megbocsátani, ha nem jön be. Mint ahogy ő magának se. A szabad bölcsészet diplomának semmi értelme nincs, ha ez érdekel, önműveléssel gyarapítsd a tudásodat. A jövőbe senki nem lát, de valami gyakorlatiasabb szakot érdemes végezni. A Pécsi Egyetemről igazán nem lehet elmondani, hogy nincs neve, nagyobb neve van, mint a Pannonnak. De azért kérdezd meg anyukádtól, hogy szerinte mit fogsz kezdeni egy filozófusi-vallástudományi diplomával.
2010. jan. 2. 21:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem vettem észre az utolsó kommentedet, hát akkor egyértelműen önzésből akar a közeli egyetemre küldeni, ami nagyon nem szép tőle és felelőtlenség.
2010. jan. 2. 21:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előzővel.

Akkor kérdezd meg anyukádat, hogy azzal is fel fog-e vágni, hogyha 40 évesen otthon fogsz ülni, mert nem találsz munkát a szabad bölcsész diplomáddal és neki kell majd eltartania!

Amúgy csak azt tudom tanácsolni, amit eddig is.

Arra menj, ami érdekel!

Ha olyan érdekel, ami hasznos is (pl. az a pécsi szak) az még külön jó.

L

2010. jan. 2. 21:12
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha így áll a helyzet, szegülj ellen, mert a te életed megy gallyra, nem az övé. Anyukád nagy lány már, ellesz valahogy egyedül is.

Egyébként ha a bátyd már egyetemre jár, ő nyilván jó tanácsokat tud adni, belülről látja a rendszert.

2010. jan. 3. 10:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én elvégeztem egy kommunikációs szakot fősulin, életem legrosszabb döntése volt. Semmit sem érek vele, ha elölról kezdhetném csakis olyanra mennék,amit szeretek,ami hasznos.Felejtsd el a bölcsész szakokat,komolyan mondom! Világ életemben csillagász, vagy orvos akartam lenni, de egyszerűen féltem az egésztől,elkezdeni és elmentem erre a büfé szakra. A mai napig emésztem magam. Egyszerűen nem nekem való és nincs értéke.

27 évesen megpróbálok egy másik egyetemet,egy teljesen más szakot, hogy végre azt tanulhassak,amit szeretek.Te ne cseszd el az életet,ahogy én!! Igazán csak abból tudsz jó lenni,ami érdekel is. Ahogy kitűnt a mondataidból, anyukád egy kicsit sznobnak tűnik,már ne haragudj, aki az emberi értékeket a diploma, a végzettség, a pénz függvényében nézi. Sajnos a mai világban egy rosszul megválasztott szak sokkal nagyobb kárt okoz egy emberi sorsban, mint bármi más.

Gondolj arra,hogy mivel szeretnél akár életed végéig foglalkozni? Nyilván nem anyukáddal akarsz élni. Van amikor a szülők ellen kell beszélni és ki kell állnod az igazadért, hiszen a te életed. Ne hagyd magad befolyásolni. Akár ezeket az üzeneteket is megmutathatnád anyukádnak, lehet,hogy elgondolkodna azon, hogy mennyire egyet beszél mindenki. Szóval, ennek fényében dönts.Sok sikert!

2010. jan. 3. 14:44
 17/17 A kérdező kommentje:

bocsi, hogy eddig nem írtam, de nem voltam gépnél

NAGYON IMÁDLAK TITEKET!:D

köszi. pécs lesz

2010. jan. 6. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!