Ti is szeretitek? Miket szerettek még? Ti is így vagytok vele? Változott valamit az életed, egészséged? Ha van egy kis időd, és rám szánnád nagyon nagyon örülnék neki és megköszönném mert érdekel?
én mióta életmódott váltottam annyira megízlettek ezek a finom ételek, hogy figyelnem kell hogy ne egyek belőlük túl sokat. kedvencem a túró lett almával és fahéjjal avgy csak simán naturan egyszerűen imádom, ha tehetném minden étkezésre azt enném:)
na meg a zabkása aszalt gyümikkel, dióval és joghruttal fenséges
a párolt zöldségekről, almával, barckkal töltött csirkéről ne is beszélünk:)
na meg ez a sok finom zöldség és gyümölcs, sütőtök és cékla csak úgy megfőzve semmi nélkül írtó finom:9
annyira ízlenek, ti hogy vagytok vele
nagyon érdekelne a véleményed,
Mióta táplálkozol így?
Az elején velem is így volt hogy nagyon ízlettek ezek a dolgok,majd fél év után beleuntam mert hiányoztak a valódi finomságok.
a friss természetes ételek finomak, nem csak azért vannak elhízott emberek, mert sok sz.art esznek és minőségi éhezésben szenvednek, hanem biza ilyen jó kajákból elég élvezetes enni.. és könnyű átlépni olyan határokat, amire nincs is szüksége az embernek :)
de mint a mondás tartja: azért egyél, hogy élj; s ne azért élj, hogy egyél.
szerintem ezt szem előtt kell tartani, de egyetértek veled. sokat kell mozogni, és akkor többet lehet enni.
Öröm olvasni soraid:)
Tudod, a mai szintetikus, műanyag világunkban az emberek ízérzéke nagyon megváltozott. Pl. tudtad, hogy csak fűszerekből (bors, só) tripla annyit használ egy átlagos háztartás, mint 5 évvel ezelőtt?? Ez nem véletlen. A mai kész, félkész ételek, üdítők, nassolni valók és még a gyümölcsös joghurt is tele vannak ízfokozókkal, mesterséges adalékokkal. Ezek hatnak az agyra. A mai tinik már nem értékelik az egyszerű természetes ízeket. Tisztelet a kivételnek. Te is egy üdítő kivétel vagy! Szerencsére. Még egy érdekesség, amit gyümölcsjoghurt néven árulnak:
"A biojoghurtok felelnek meg legjobban az elvárásoknak, míg az ízesített, csökkentett zsírtartalmú (1,0 %-os) cukrozott joghurtoknak, joghurt alapú készítményeknek semmiféle előnyük nincs, és nem felelnek meg a fogyasztók elvárásainak....- a vizsgálatokban különösen a hozzáadott cukortartalom volt váratlan eredmény, ugyanis 1,5-2,1 teáskanál cukorra senki sem számít egy "sovány", csökkentett zsírtartalmú fogyókúrás termékben. A bíbortetű festékanyaga (kárminsav) a mesterséges édesítőszerek és a zselatin használata valamint a pasztőrözés miatt egyre több ember megnézi a címkéket.....- számos gyümölcsjoghurt esetében a reklámban szereplő "eredeti és friss" gyümölcs valójában "virtuális gyümölcsöt" jelent. vagyis: ipari úton kisajtolt gyümölcstönköly újrahasznosításáról van szó.....-szamóca (vagy más gyümölcs), módosított keményítő, karragén, zselatin, kárminsav, természetazonos aromák (megérnek egy misét), színezék...Ezek nem mások mint a gyümölcs helyébe kerülő ipari gyümölcskészítmény, amely az eredetiség, frissesség látszatát kelti, de valójában stabilizált, hőkezelt köztes termék....- Az igazi, eredeti gyümölcs hamar tönkremenne ezekben a termékekben, és maga a termék is bebarnulna.."
én még megoldanám talán, hogy az igazi gyümölcs se barnuljon meg, de ezt majd máskor, mert nyilván c-vitamint vagy citromsavat hozzá kellene adni, és most nem arról szeretnék írni, hogy milyen különbség van adalék és adalék között.
ami érdekes, az leendő élelmiszermérnök(ök) véleménye pl. joghurtokról. és pedig: nincs pénze az embernek magát a gyümölcsöt megvenni, így megveszik a gyümölcs ízű joghurtot. az ízekért amúgy is ugyan azok a vegyületek felelnek a friss eperben is, és a fűrészporból kivont aromákban is, nem mindegy honnan származik, ha ugyan az a hatása?
persze nem szó szerint tudtam idézni a beszélgetést, csak tartalmilag. nem tudtam mit mondani erre, ő talán tanult valami "C" tárgyat aromákról, nem értek eléggé hozzá.. lehet szakmailag igaza van.
vállalom a minőségbiztosítást.
de amíg a mérnökök közül is fiatalok úgy állnak hozzá, hogy "jó a zeperízűű" addig.. mit akarunk? pedig ezt rohadtul nem így tanították ám, egy francos előadáson sem, hogy elégedjünk meg a zeperízűűvel.. mégis ez van a hallgató fejében, múlt héten beszéltünk erről többekkel.
Ha Szabolcsban (és máshol az országban) a bérek elérik az "élhető" szintet, akkor majd meg fogjuk venni az epret, addig pedig marad a zeperízű...bocs...
Tegnap volt bioboltban..olyan árak voltak, leseggeltem :(
huu köszönöm a válaszokat
hát egy éve táplálkozok így, jó persze van hogy 1-1 szelet süti vagy pogácsa becsúszik, de próbálom azért kerülni őket és a "jó" dolgokból csinálni édességet és rendes élelmiszert amivel a szervezetem táplálom és erősítem:)
ettem ma "gofrit". olyat, aminek az összetevői úgy kezdődtek, hogy cukor.. tehát fogtam, és legalább a fele tömege cukor volt. nem is értem hogy.. egy szaktársam-barátom hozta, és úgy voltam vele már tegnap, hogy ma reggel lesz ilyen gofri.
hát amíg békeidő tart és van más étel, addig ilyet egyszerűen nem kérek többet. nem azért mert rossz ízű vagy ilyesmi, de hogy ezért a fogyasztási "élményért" ennyi sza.rt vigyek be a testembe.. egy tanulság volt. maradok inkább testvérem mogyorótortájánál vagy akármilyen házi édességnél, ha bármi édeset kívánnék véletlen.
csak a tapasztalat/érdekesség miatt írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!