Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem tudom mit csináljak. Ha...

Nem tudom mit csináljak. Ha van időd segítenél?

Figyelt kérdés

Továbbtanulás. Kezdem azzal, hogy jól tanulok, így van választási lehetőségem. Veszprém környéki vagyok, két egyetemet akarok megjelölni: Pannon egyetemet veszprémben és Pécsen a tudományi egyetemet.Légyszi tényleg olvasd végig, mert segítened kell:) de tényleg.

A pannon egyetemen megjelölném a szabad bölcsészetet: filozófia, vallástudomány, magyar. Imádom őket, de mi értelme lenne 4 évet ezekre áldoznom, ha manapság hasznavehetetlenek? Úgy értem, minek mennék magyarra, ha nem akarok tanár lenni, se semmi. Aztán miért menjek filozófiára? Kinek kellenek filozófusok? olyan munka kell, minek van haszna. Aztán a vallástudomány. Nagyon érdekel, de fogalmam sincs hol lehetne elhelyezkedni vele. Egyszóval ami érdekel, nem használható. A mai életben nem.

Jó, akkor van Pécs. Nagyon szeretem az egészséges életmódot és a mozgást. Hosszú sztori...

Pécsen természettudományon van olyan, hogy sportszervező szak. Rengeteg mindent lehet ott tanulni, nyelvet, filozófiát. Úgy látom,nem beszédes neve van. Ki elvégzi azt a szakot nem sportot fog szervezni. Legalábbis nem csak azt.

Anyukám azt mondja, hogy bölcsészetre kellene mennem.

Szerintem Pécsnek több értelme lenne.

Szerinted?

2009. dec. 30. 11:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is Pécsnek van több értelme, de mindenképpen azt csináld, amit a legjobban szeretnél.
2009. dec. 30. 11:50
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Így elsőre tényleg a pécsinek van több értelme.

Szabad bölcsészet diplomával kitörölheted a feneked. Azon kívül sokra nem jó.

Magyar szak után még vannak lehetőségeid.

Lehetsz tanár, de az ugyebár nem akarsz lenni, de kis plusz képzéssel lehetsz könyvtáros is.

Vallástörténészként lehetsz kutató. Egyetemi tanár. Persze, tanítanod is kell, de az mondjuk heti 2x1,5 óra. Azon kívül meg kutatsz, könyvtárba jársz, utazol helyszínekre és szakirodalmat írsz.

Nem egy jól fizető állás, de ez van.

2009. dec. 30. 11:55
 3/17 A kérdező kommentje:

köszi.

hát ja. Tényleg Pécs lesz. De ezt anyummal is meg kellene valahogy értetni. ő még olyan régi világban él, és azt hiszi, hogy attól, hogy jól hangzik,hogy "szabad bölcsészet", az rögtön jó is nekem.

2009. dec. 30. 12:44
 4/17 A kérdező kommentje:
ja, és azt mondja, hogy büszke akar lenni rám. mintha ha Pécsre mennék, istálópucolónak jelentkeznék:S
2009. dec. 30. 12:47
 5/17 anonim ***** válasza:
Ha érdekel az egészség, a SOTE-n nem gondolkoztál még?
2009. dec. 30. 13:45
 6/17 anonim ***** válasza:
Egyértelműen Pécs. Ha pedig az államilag támogatottra is felvesznek, anyudnak nincs igazából beleszólása, felnőtt ember vagy. A bölcsész karral meg tudod mire mész? Nagy semmire, dolgozhatsz a Mekiben...
2009. dec. 30. 15:03
 7/17 anonim ***** válasza:

Ez azért enyhe túlzás.

De tény, hogy kevesebb az elhelyezkedési lehetőség.

És kisebb rá az igény is

2009. dec. 30. 15:11
 8/17 anonim ***** válasza:
A bölcsészettel nem sokra mész. A szabad bölcsészettel még kevesebbre. Nem tudom, hogy a Pannonon milyen a szabad bölcsészet, de másutt gyakorlatilag diplomás munkanélküli képző. Jól hangzik, meg izgalmas, de semmi olyant nem ad, amivel túl sokat tudnál kezdeni az életben :S Úgyhogy javaslom a pécsit.
2009. dec. 30. 16:07
 9/17 anonim ***** válasza:

Azért a figyelmedbe ajánlanék egy másik megközelítést is:

Egyetemen tartok gyakorlatokat, biológusoknak. A helyzet az, hogy a hallgatók fele-kétharmada magasról szarik a biológiára, nem érdekli az egész, elment az egyetemre, mert fölvették hozott pontok alapján, halvány fogalma sincs, mit akar csinálni. Elkamilláznak pár évet, állandóan bukdácsolnak, jobb esetben megszerzik a BsC fokozatot, amivel semmit sem érnek, rosszabb esetben azt sem szerzik meg, csak elnyomnak az életükből pár évet.

Nézd, olyan szakra inkább ne menj, ami nem érdekel, mert nem nagyon megy majd, a végén pedig semmire sem jutsz vele. Ha érdekel a magyar, megpróbálhatsz valamilyen újságíró, sajtó, szakot, vagy éppen tanári diplomát is szerezhetsz, nem kötelező attól tanítanod.

2009. dec. 30. 18:06
 10/17 anonim ***** válasza:

Ja, tényleg.

Újságíró is lehetsz. :)

Bár abban egyet értek az előttem szólóval, hogy még mindig jobb, ha egy olyan szakon végzel, amivel nem mégy túl sokra, de érdekel és jó diplomát szerzel, mintha egy olyan szakra mégy, amire felvesznek, de nem érdekel és ha megszerzed a diplomát azt is éppen hogy csak.

Mellesleg a szabad bölcsészettel kapcsolatban én azt ajánlanám, hogy sürgősen felejtsd el! Minor szaknak esetleg jó, ha tényleg érdekel, bár annak is találhatsz értelmesebbet. Mondjuk magyar mellé valami idegen nyelv, vagy történelem lenne jó.

De ha a pécsi is érdekel, legalább annyira, akkor szerintem az hasznosabb.

2009. dec. 30. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!