Mitől félek a sötétben?
Én annyi horrorfilmet meg thrillert meg ilyeneket nézek, amennyit csak tudok, mert szeretem őket. Olyan helyen dolgozom, ahol néha a munka része, hogy hosszú, világítás nélküli, szűk alagút-rendszerekben kell mászkálni egy lámpával, gyakran egyedül. A frász tör ki minden alkalommal, szerintem a filmnézési szokásaim miatt.
Tudom, hogy ezért valószínűleg le fogtok pontozni, de a következőt akkor is le kell írnom, mert szerintem igaz, és ide tartozik.
A sötétben csak az nem fél, akinek nem elég élénk a fantáziája, hogy el tudja képzelni, mi történhet vele ott. Vagy nem látott elég filmet ahhoz, hogy beleférjen a képzeletébe pl. egy baltás/késes gyilkos. Hiába ismeri valaki mondjuk a háza hátsó udvarát, mint a tenyerét. Nem attól fél az ember általában, amit ismer, hanem attól, amit nem, márpedig ha valaki elbújik a sötétben, hogy engem levadásszon - mindegy, hogy kinyírni akar, vagy csak megijeszteni, mert gheci -, az mindenképp ismeretlen tényezőnek tekintendő. Hiszen miért ijedünk meg a sötétben megiramodó macskától, ha őt is ismerjük? Mert nem tudtuk, hogy ott volt.
02:03
Nem pontoztalak le, de nincs igazad. Nem azok nem félnek a sötétben akiknek nincs fantáziájuk, vagy nem tudják mi leselkedhet rájuk a sarokból, nem néznek filmeket, stb...
Az nem fél a sötétben aki tudja hogy nem történnek meg vele azok amiket képes fantáziálni/filmben látott. Vagy téged hány baltás gyilkos/zombi/démon vett eddig üldözőbe? Na ugye. Nappal is kiugorhat a bokor mögül akárki akármilyen szándékkal ennyi erővel.
én is így vagyok vele,főleg mióta láttunk is dolgokat,én is nagyon rettegek,de legyőzöm!!!egyszerűen le kell győzni,hagyd hogy áthatoljon rajtad a félelem,és nem marad utána más csak te!
Amúgy az ilyen emberek fogékonyabbak a tulvilágra,és ez jó!Ne féljetek,nem bánt senki a saját házatokban!
önmeggyőzés kell,és kész!
07:11-nek:
Természetesen egy baltás gyilkos sem támadott még meg :), de szerintem az embernek tudat alatt nagyon sokat számít nappal az, hogy mindenfelé világos van, és messzire ellát, hiszen ha 30 méterről látod meg azt a baltás gyilkost (ha már ennyire tetszik neked), akkor jobb eséllyel tudsz tenni az ellen, hogy az áldozatává válj, sötétben meg ugye ilyen előnyöd nincs vele szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!