Elméletileg valaha lehetségessé válhat az időutazás?
Szia!
Elmeletileg lehetseges az idoutazas, de azt a gyakorlatban soha nem lehetne kivitelezni, ezert szerintem soha nem lesz lehetseges az idoutazas.
Korabban olvastam, hogy fizikusok azon toprengtek, hogy az idoutazas paradoxonat kilehet kerulni, ha olyan folyamatokat inditunk el itt a jelenbol visszakuldott reszecskekkel, amik epp a mostani jelent fogjak eredmenyezni. Ez a gondolatuk a kvantum szamitogepekkel kapcsolatban vetodott fel, ami megtudna keresni azokat a reszecskeket amiket visszalehetne (nem lehet szerintem) kuldeni.
Mindez csak teoria es szerintem az is marad. A youtub-on van egy video arrol, hogyan is lehetseges az idoutazas (szigoruan csak elmeletben) amiben leirjak kb. mekkora energiakra volna szukseg, illetve mekkora korsebesseggel kellene forognia a veggtelen hosszu (nem kor) hengernek aminek a feluleten a forgasirannyal ellentetes iranyban kellene a MULTBA visszakuldendo reszecsket korbevinni.
Masik lehetoseg az ugynevezett fereglyukakkal kapcsolatos, ugyanis, ha keszitunk egyet aminek az egyik veget a Foldon hagyjuk, a masikat pedig egy nagyon-nagyon gyorsan mozgo raketara tesszuk, vagy elvisszuk egy neutron csillag kozelebe akkor elvileg a ket pont kozott idokulonbseg lesz amit nevezhetunk idoutazasnak. Mindezek persze csak teoriak, mert a fereglyuk fenntartasashoz (mar ha letezik egyaltalan) nagyon sok energiara van szugseg. Minel nagyobb annal tobb, ezert pl. egy embert atvinni mar akkora kell, amit pl. a Nap termelt eddig elete soran.
Mindezt fejbol irtam, szerintem keress ra a youtube-on, ott valamelyik ismeretterjeszto csatorna egyik sorozataban szerepel mindez, raadasul Magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!