Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Matek! Egyenletek! Mik a...

Matek! Egyenletek! Mik a megoldások le vezetéssel?

Figyelt kérdés

(4d-2)-(d-2)=3d d=?

3f-(5-f)=4f+7 f=?

2014. márc. 6. 16:06
 1/6 acelsziv ***** válasza:
ha mi csináljuk meg a házidat, akkor hogy fogod megtanulni?
2014. márc. 6. 16:27
 2/6 anonim válasza:

(4d-2)-(d-2)=3d / zárojel felbontás

4d-2-d+2=3d /összevonás

3d=3d ------> azonosság

3f-(5-f)=4f+7 /zárójel felbontás

3f-5+f=4f+7 /összevonás

4f-5=4f+7 /+5

4f=4f+12 /-4f

0=12 ------> nincs megoldás.... amugy figyelj arra hogy az egyenlőség jelek egymás alatt legyenek,amugy ezeket nem érted? akkor hogy kerültél te egyáltalán 7-ik osztályba? Amugy 5-ös vagyok matekbol ugyhogy jó,és többet nem írom le,tanuld meg!

2014. márc. 6. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Igazság szerint már a "4f-5=4f-7-ből látszik, hogy az egyenlet nem megoldható.

Úgyhogy nem szeretném ha leszólnál valakit, amikor te meg nem veszel észre egy ilyen alap dolgot. Majd amikor trigonometrikus egyenletnek nem lesz megoldása... Ott nagyon sok dolgot kell észrevenni, és ha ilyen leszel, szenvedni fogsz matematikából a későbbiekben.

Most mit kell szegényt csesztetni, hogy tanulja meg? Matekból pláne nem ér semmit ha simán bemagolja. Meg kell vele értetni. Az agyamra mennek azok, akik hangoztatják, hogy "Húúú, én milyen jó vagyok matekból, mindenki más meg egy kis csicska!", miközben nem vesznek észre egy ilyen alap dolgot. Javasolnám, egyszer gyere be hozzánk matekórára. Ilyen alapokat nem vennél észre, abból az ötösből nálunk úgy kéne összekapargatnod a kis kettesedet.

Rejtély, hogy lehet egy ilyen matekból ötös...

2014. márc. 6. 23:04
 4/6 anonim ***** válasza:
+*
2014. márc. 6. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Jaaa, és Mr. Ötös vagyok matekból!

Nem úgy mondjuk, hogy nincs megoldása:

Ha a valós számok halmaza az alaphalmaz, akkor azt kétféleképp szoktuk mondani:

Az egyenletnek nincs valós gyöke, az egyenlet a valós számok halmazán nem megoldható. Lehet, hogy éppen a ma ismert egyik számhalmazban sem, de ha az az alaphalmaz, így mondjuk!

2014. márc. 6. 23:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Úh. figyuzz!

Ne pattogjál itt neki, mert beléd 100-szor több helyen beléd lehet kötni. Te sem érted, csak "Ez van a könyveben, megtanulom, nem tudom mért, de megtanulom" és ötös vagy matekból.

Ő legalább megérti, hogy nem érti. És ennél nagyobb erény nincs. Mm. annál, hogy elismeri, hogy nem érti!

2014. márc. 6. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!