Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy kaphatok Nobel-díjat?

Hogy kaphatok Nobel-díjat?

Figyelt kérdés

A kapott összegből én is adnék a bizottságnak és mindannak akik a díjhoz hozzájuttatnak. Valami haszontalan okot kitalálunk a díj indokaként.

Például a hazai zsíros állami megbízások esetében ez jól bevált módszer. De mint ha a Nobel-díjak esetében is mint ha sántítana valami, nem?

2014. febr. 24. 07:55
1 2 3 4
 31/40 Shai-Hulud ***** válasza:

Na akkor jó lenne, ha valaki már megmutatná ezt a hatalmas "hézagot a fizikában", ami eddig MINDEN fizikusnak elkerülte a figyelmét...

Ha azt állítod, én készséggel elhiszem neked, hogy te vagy a 625.-dik, aki rájött az ingyen energia termelésének módjára, de mivel még az előtted lévő 624.-dik Széles Gábor sem mutatta be a hasonló célra szolgáló eszközét, ugye nem haragszol, ha pontosan ugyanannyira tartalak szavahihetőnek, mint a mindkettőtöket megelőző 623 versenyzőt.

Azaz SEMENNYIRE.

Azt csak halkan hozzáteszem, hogy az elv közzétételével nem sértenél ipari titkokat, mert egész más az iparjogvédelem, és más a szabadalmi oltalom... De hát ezzel sem vagy tisztában, te titkok őrzője!

Arra meg hadd hívjam fel a figyelmedet, hogy ha te és a családod valóban nem fizettek az energiáért, akkor szép nagy büntetésnek néztek elébe. Mivel jelenleg sem a tudomány, sem a jog nem ismeri az általad fensőbbségesen bejelentett ingyen energiaforrást, a jog szerinti vélelmezés, hogy illegálisan jutsz energiához, vagyis lopod az áramot.

Pedro

2014. febr. 26. 09:44
 32/40 A kérdező kommentje:

Kedves 31-es!

Nagyon félreértettél, én nem lopom az áramot. Hanem nem használom a vezetékes áramot. Hanem az az én dolgom hogy magam részére hogy állítok elő áramot. Ne nevezz tolvajnak. És törvénysértőnek se, mert a Btk-ban nem szerepel olyan hogy nem szabad megsérteni az energiamegmaradás törvényét. Gondolom tisztában vagy ezzel.

Továbbá, fizikusok vagy akár tanárok között ismerek olyanokat akik rájöttek hogy hol a hézag a fizikában. Aztán szinte meg akartak lincselni szavakkal hát hogy ne mondjam ki, ne írjam le, mert szerintük sok hülye futkos az utcán és hátha valami rosszra használja. Így aztán ők sem beszélnek róla.

Igen, megértelek amiért Széles Gáborral veszel egy kalap alá. Mivel kénytelen vagyok hasonlóan viselkedni. Egy cég titoktartási szerződése egyedi, nem egy kitöltött formanyomtatvány.

2014. febr. 26. 12:01
 33/40 anonim ***** válasza:

"Továbbá, fizikusok vagy akár tanárok között ismerek olyanokat akik rájöttek hogy hol a hézag a fizikában. Aztán szinte meg akartak lincselni szavakkal hát hogy ne mondjam ki, ne írjam le, mert szerintük sok hülye futkos az utcán és hátha valami rosszra használja."

Ez már a vicc kategória :) A szabadenergia mennyiben másabb, mint a nemszabadenergia? Mennyivel lehet rosszabb célokra használni mint az ipari áramot, ami a konnektorból jön? Attól féltek, hogy ha valaki megtudja a "titkotokat", azonnal hozzáfog halálcsillagot gyártani magának?

Vagy ez valami másféle energiafajta? Nem az elektronok töltésén alapul, vagy nem a fotonok a közvetítő részecskéi? Mindjárt még azt is kitalálod, hogy nem is atomokból áll a világ, azt is rosszul tudják a mai tudósok...

Egyre távolabb kerülsz a realitástól, egyre elvadultabb magyarázatokat adsz elő. Nem baj, én élvezettel olvasom az írásaidat :) Kezdesz pont úgy nyilatkozni, mint Egely, csak egy picit paranoiásabb stílusban :)

2014. febr. 26. 12:24
 34/40 Shai-Hulud ***** válasza:

"a Btk-ban nem szerepel olyan hogy nem szabad megsérteni az energiamegmaradás törvényét. Gondolom tisztában vagy ezzel. "

Igen, tisztában vagyok vele.

És te is tisztában vagy, hogy a fizikában szerepel az, hogy NEM TUDOD megsérteni az energiamegmaradás törvényét? :D

"én nem lopom az áramot. Hanem nem használom a vezetékes áramot."

Nos ez egészen mást jelent, mint amit fentebb írtál. Ha a vezetékes áram helyett napenergiát, szélenergiát használsz, az egy dícséretes dolog, véded vele az ökoszférát.

De feljebb mintha valami ingyenenergiáról lett volna szó.

"Továbbá, fizikusok vagy akár tanárok között ismerek olyanokat akik rájöttek hogy hol a hézag a fizikában."

Többet is? Nahát! És mondd, ilyen emberek máshol is előfordulnak? Mert ugye ha te a saját környezetedben ismersz néhányat, akkor a világon rengeteg ilyen embernek kell lennie... Vagyis akkor erről már réges-régen tudna a tudományos világ is.

(Most majd az következik, hogy azok a gonosz tudósok valami szabadkőműves szervezkedés miatt eltitkolják az ilyen felfedezéseket...)

"sok hülye futkos az utcán és hátha valami rosszra használja. Így aztán ők sem beszélnek róla."

...és emiatt az arab terroristák a mai napig nem is értesültek a dologról! Olyan jól sikerül titkolni, hogy az egész Al-Kaida mit sem tud arról hogy hogyan is lehetne akár gonosz célokra felhasználni. Azok a hülyék, csak robbantgatnak, robbantgatnak, meg repülőt vezetnek...

"Igen, megértelek amiért Széles Gáborral veszel egy kalap alá. Mivel kénytelen vagyok hasonlóan viselkedni. Egy cég titoktartási szerződése egyedi, nem egy kitöltött formanyomtatvány."

Annyit azért elárulhatsz, hogy úgy nagyjából MIKOR lesz mindebből használható energiaforrás?

Csak azért, mert most akarom a telkemre beköttetni a villanyt, és nem tudom, hogy érdemes-e, vagy várjak még vele?

Pedro

2014. febr. 26. 12:42
 35/40 A kérdező kommentje:

A szabadenergia, például Moray készüléke vagy Szabó László C 720-as generátora pontosan ugyanolyan elektronokat "használva" állítja elő az energiát mint a többi generátor. Nem, Egely-vel ellentétben én nem mondok olyat hogy a fizika összes törvénye hibás vagy máshogy van. Csak azt hogy hiányos a fizika.

Akik ellenzik a szabadenergiát, valószínű a nagy társadalmi változásoktól félnek.

Na, azt hiszem be is fejezem mert értelme nincs egymás idejét rabolni. Én egy egyszerű alkalmazott voltam az említett kutatás terén, és nem én mondhatom meg hogy miket irkálhatok a neten vagy miket beszélhetek ismerőseimnek. Egy pont vagyok a sok között, és ha útban lennék akkor nem csak Horváth István vízautó feltaláló esett ki "véletlenül" a vonatból, hanem én is eleshetek "véletlenül" vagy a családom. Nem ér annyit.

2014. febr. 26. 12:48
 36/40 Shai-Hulud ***** válasza:

Isten őrizz, dehogyis akarunk neked rosszat!

Vigyázz magadra is, meg a családodra is, nehogy kiessetek abból a vonatból. :D

Pedro

2014. febr. 26. 12:55
 37/40 anonim ***** válasza:

Paranoid and droid...

(Radiohead után szabadon)

http://www.youtube.com/watch?v=sPLEbAVjiLA&oref=http%3A%2F%2..

2014. febr. 26. 13:01
 38/40 szpeti1991 ***** válasza:

Milyen érdekes, hogy többen is vannak, akik valamilyen forradalmi energiaforrás ismerői, s a Gyakorikérdésekre járnak, hogy elmondhassák, hogy nem mondhatnak róla semmit :D

És mindegyik stop táblát mutat pont abban a pillanatban, amikor már egy hangyányit mondani kellene a csodás energiaforrásról. Ehelyett jön a ködös beszéd ipari titokról, meg hiányos fizikáról, nulla konkrétummal. Mint a Széles-féle energiacella: nem tudhatjuk, hogy hogyan, nem tudhatjuk, hogy kik, de lesz, higgyük már el! :D Csak aztán valahogy mégsem lesz sosem...

2014. febr. 27. 00:14
 39/40 gromo ***** válasza:
Einstein annak idején valóban meglátott egy hiányosságot az akkori fizikai törvények leírásában. Kidolgozta, publikálta, odarakta a többiek elé a maga teljes terjedelmében, titkok nélkül : tessék, szerintem ez van, próbáljátok cáfolni. Ez a tudomány. Amennyiben egy "forradalmi" felfedezés lényege nem kerül publikálásra, a felfedező nem teszi lehetővé az ellenőrzést, úgy az nem ér sz..rt sem. Addig a szélhámosság kategóriába tartozik. A mindenféle "szabad energia", "örökmozgó" stb. dolgokkal az a baj, hogy soha egyetlen "felfedező" sem publikált vagy tett nyilvánossá olyan adatot, amely alapján ezt bárki más is megcsinálhatta volna és a valóságtartalmát le lehetett volna ellenőrizni. Dicsekvés az van, bizonyíték nincs. Kedves "free energy fanok", ne csak a szátok járjon, hogy "én már évek óta ingyen energiát használok", stb. Tedd fel a részletes tervrajzát az Internetre névtelenül, generálj egy anonym postafiókot és küldd el 5000 embernek a teljes tervrajzot, had csinálják meg ők is, ha ez olyan egyszerű. Félsz ? Ugyan már ! Ha abból nem lett eddig semmi bajod, hogy a házad nincs rákötve a villamos hálózatra és mégis ég este a lámpa ( Nyugi, erre azonnal lecsap az áramszolgáltató és ellenőrzik honnan lopod az áramot. Ha meg nem lopod, hanem saját magad állítod elő, akkor egy ilyen ellenőrzésnél nekik meg kell mutatnod a kütyüdet), akkor egy névtelenül, internet caféból elterjesztett e-mail, vagy fórumbeírás, egy free serverre feltöltött tervrajzból sem lesz. Maradjunk abban, hogy az ilyen dolgokat értelmes ember nem veszi komolyan. Ahogy téged sem ( bocsáss meg !). Ha a következő hozzászólásodban egy link lesz, ami a korrekt - titkok nélküli, működő prototípust leíró - tervrajzra mutat ( nem pedig unalomig ismert örökmozgós, meg free energy oldalakra), akkor komolyan leszel véve és én leszek az első, aki megkövet. E nélkül marad a "hazudozó" ill. a "szélhámos" kategória. Szerencsére, ahogy a hozzászólásokból látom, itt a Tudományok rovatban elég tájékozott emberek vannak, akiket nehéz megvezetni. Próbálkozz az ezotériában.
2014. febr. 27. 09:27
 40/40 anonim válasza:
Örökmozgó? Ne vicceljetek már! Valahonnét venned kell az energiát a veszteségek fedezésére. Ha találtatok más megújuló energiaforrást az ismerteken kívül az dícséretes (ez nem lenne lehetetlen), de az még nem örökmozgó!
2017. júl. 7. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!