Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy kaphatok Nobel-díjat?

Hogy kaphatok Nobel-díjat?

Figyelt kérdés

A kapott összegből én is adnék a bizottságnak és mindannak akik a díjhoz hozzájuttatnak. Valami haszontalan okot kitalálunk a díj indokaként.

Például a hazai zsíros állami megbízások esetében ez jól bevált módszer. De mint ha a Nobel-díjak esetében is mint ha sántítana valami, nem?

2014. febr. 24. 07:55
1 2 3 4
 21/40 gromo ***** válasza:

Bemégy a Nobel -díj boltba és veszel egyet. Ez a legegyszerűbb módja.

Nehezebb, hogy elkezdesz dolgozni valamin, ami szerinted jelentős. Belefektetsz időt, energiát, az egész életedet, és ha tényleg kijön belőle valami jelentős, akkor esélyed van a Nobel díjra. Ekkor sem biztos, hogy megkapod. A díj odaítélésének számos aspektusa van. Nem véletlenül végzi egy külön bizottság a jelölést, egy másik a döntést. Emberek által megítélt díjról van szó, így magában hordozza ez az ítélet a szubjektivitást. Ez az, amit sántításnak lehet érezni. De ezzel mindenki tisztában van. A tudományos jellegű Nobel díjaknál talán kevésbé, az irodalmi és béke Nobel díjaknál igen erőteljesen érvényesül. Nem hiszem, hogy ez ellen lehet bármit is tenni. Ecce homo....

2014. febr. 25. 10:34
 22/40 A kérdező kommentje:

A 20-as válaszolónak:

Láttam azt a videót, és amint látható, Egely mosolyogva tűri hogy kinevessék mint hogy előadná azokat a titkokat amit tud az örökmozgókról. A feltaláló azért nem hülye hogy csak úgy az emberek elé szórják hogy tessék, ez a hiányosság a tanult fizikában. Persze Egely a valótlan elméleteket előadta könyveiben, amiért korábban magam is haragudtam. De aztán amikor a cégnél ahol a szabadenergiát kutattuk, rájöttünk a valóságra, többé már nem haragudtam rá. Bárki azt hisz amit akar a szabadenergiáról, aki nem hisz benne az vásároljon energiát úgy ahogy eddig tette. Aki meg hitt benne és végére is járt, annak meg egészségére, vagyis egészségünkre.

2014. febr. 25. 22:02
 23/40 anonim ***** válasza:

"mint hogy előadná azokat a titkokat amit tud az örökmozgókról"

A könyveiben leírja azokat a "titkokat" - amelyeket a videóban látható előadó egyszerűen, a Noether-tétel segítségével cáfol is.

Vagy ott van a legutóbbi "ámokfutása", amikor a "Mester" egy hőálló kvarccsőbe elhelyez némi faszénport (aminek mágnesezhetetlenségéről meggyőződik), meg egy hagyományos rotringbelet (ezen utóbbit semmilyen szempontból nem vizsgálja), mindezeket berakja a mikrohullámú sütőbe és ezt látványos fény- és hanghatások közepette "megsüti". Az elkészült "végterméket" kiönti egy papírlapra, és meglepve tapasztalja, hogy a végtermék mágnesezhető.

Ezt azzal magyarázza, hogy a faszénporban csak szén van, a rotringbél grafit, ami csak szén; tehát szerinte szén->vas fúzió jött létre. Viszont sehol sincs neutron-emisszió, a mikrosütő és a konyha is egy darabban marad - szóval aligha történt fúzió.

Viszont sem a faszén, sem a rotringbél nem tiszta szén. A rotringbél például tartalmaz nem mágnesezhető vas-oxidot ( [link] illetve [link] ) - a vas-oxid és a szén pedig hő hatására mágnesezhető vasat képez - mint egy vaskohóban.

Tehát szimpla középiskolai ismeretekkel cáfolható Egely állítása.

"A feltaláló azért nem hülye"

Ezt egy percig nem is állította senki. Nem hülye (ezt a belinkelt videóban előadó is elmondja), mert jó kommunikációval képes megvezetni az egyszeri laikusokat (és ebből remekül megél) - a természettudományos témában járatosabbakat viszont ez nem téveszti meg.

"Bárki azt hisz amit akar a szabadenergiáról"

A tudomány nem hit kérdése. Reprodukálható bizonyításé.

2014. febr. 25. 22:37
 24/40 anonim ***** válasza:
54%

#22: Eddig azt hittem, komoly a kérdésed. Most már látom, mekkora kamugép vagy :D Ha ennyire belezúgtál Egelybe, akkor miért nem kérdezed meg őt, hogy hogyan szerezz Nobel-díjat? Ő biztosan tudná, hiszen ingyen állít elő magának szabadenergiát vagy mit. Ezért már csak járna egy Nobel-díj, nem igaz? Jaaa, hogy ő is még mindig fizet az áramért, meg palackos gázzal főz? Ejj... Hát az a híres szabadenergia csak nem akar becsurogni neki a hűtőgépbe meg a porszívóba?

Hja kérem, a szája bárkinek lehet nagy ;)

2014. febr. 25. 22:53
 25/40 A kérdező kommentje:

A 23-as válaszolónak:

Egely fúziós kísérletei nekem is sántítanak. A szabadenergia készülékek, mint például Moray készüléke nem így működött. Egely könyveiben sok a félrevezetés a szándékos elterelés, hogy aki kutakodik, nehogy ráleljen az igazságra. Jól megszívatott minket is akik a cégnél évtizednyi ideig kutattuk. A szívást fokozta, hogy például Moray készülékének semmi köze a modern fizikához, hanem a klasszikus fizikában nem láttuk a fától az erdőt. Például én, ahogy sokan mások sok-sok kilométert utaztunk tirisztoros gyújtású járművel, azt hittük értünk hozzá hisz amit a szakkönyvekben tanítanak attól tényleg meg tudjuk javítani. Aztán ha mélyebbre is ástunk, máris kiderült hogy például Edwin Gray a pulzált kapacitáskisütő villanymotorjában miért volt a tirisztoros gyújtáshoz hasonló áramkör, a tirisztor helyett szikraközös kapcsolóval. A sort lehetne folytatni, de nem súrolhatok én sem ipari titkok kifecsegését.

2014. febr. 25. 22:54
 26/40 A kérdező kommentje:

Utolsó mondatom ismét: "A sort lehetne folytatni, de nem súrolhatok én sem ipari titkok kifecsegését."

Tehát bennem van annyi betyár becsület hogy kimondom azt hogy nem mondhatok el valamit, nem pedig szándékos félrevezetéseket találok ki. Például nem hirdetek igét kvantumfizikáról, Nother tételről, hogy aztán a szegény átlagember hadd szenvedjen az ilyen hülyeségektől, hadd járjon tévúton ha érdekli egy szabadenergia generátor elkészítése. A titoktartás egy ésszerű és egészséges dolog, de a félrevezetés az beteges. Szerintem. És sokan mégis szándékos félrevezetéseket kreálnak a szabadenergiáról, köztük Egely is.

2014. febr. 25. 22:59
 27/40 anonim ***** válasza:

" de a félrevezetés az beteges. Szerintem."

Hát akkor elég beteges egy életed lehet...

2014. febr. 25. 23:08
 28/40 A kérdező kommentje:
Kösz, de maradok ilyen beteges, mert én és családom nem fizetünk az energiáért. Szép napot, befejeztem mert folytathatnánk a vitát a végtelenségig, a témaindító kérdés nem ez volt.
2014. febr. 25. 23:14
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

"Például nem hirdetek igét kvantumfizikáról, Nother tételről"

Látod pont ez az: a Noether-tétel, a kvantumfizika alkalmazható, működő modellek. Az örökmozgók nem.

Az előbbiek képviselői kap(hat)nak Nobel-díjat, az utóbbiak meg nem. Szóval eléggé a témánál vagyunk.

"hadd szenvedjen az ilyen hülyeségektől, hadd járjon tévúton ha érdekli egy szabadenergia generátor elkészítése"

Azért szenved vele, mert az ilyen berendezések hasztalanok - ezt már Leonardo Da Vinchi is belátta:

"...ti, az örökmozgó feltalálói, hiú ábrándokat kergettek! Olyanok vagytok mint az aranycsinálók!"

...csak egy kicsit kellett jobban volna odafigyelni a természettudományos órákon - és nem szenvedne ilyesmikkel.

2014. febr. 25. 23:57
 30/40 A kérdező kommentje:

29-nek:

Így szokták megpróbálni kiprovokálni azt hogy azt mondjam hogy nincs igazad, mert íme itt az egyértelmű hézag a fizikában amit nem tanítanak és itt a bárki által megvalósítható kísérleti bizonyíték és egy ipari titokként kezelt működő készülék is.

Tessék emberek, itt az aranybánya, milliókat invesztált bele a nagytőkés, mi meg hosszas munkával elvégeztük a ránk bízott feladatot és megtaláltuk az aranyat, szedjen mindenki magának amennyit csak elbír.

2014. febr. 26. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!