Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lehet ennek az álomnak a...

Mi lehet ennek az álomnak a jelentése?

Figyelt kérdés

Már többször is lejátszódott, de engem nem igen érdekelt, aztán ma egy barátommal beszélgettünk és mondta, hogy járjak utána.

Maga az álom az, hogy egy általam ismert zárt helyen (folyósó, pince, alagsor) vagyok, teljesen egyedül. És teljes erőmből próbálok ordítani, de egy hang sem jön ki a torkomon. Nincs senki ott rajtam kívül de mégis üvölteni akarok, de nem megy.

Van valami jelentősége? A barátom azt mondta talán az lehet, hogy magamba zárkózom és nem beszélek senkinek a gondjaimról, ami igaz is.

2014. febr. 17. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Az álmoknak nincs általános jelentősége. Minden szimbólum a te lényed kivetülése - csak te tudhatod, neked mi mit jelent (vagy te sem :) ).

Ha mindenféle magyarázatot akarsz látni rá, akkor irány az ezotéria :)

2014. febr. 17. 20:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak ésszerű kereteken belül érdekelne a jelentősége, ha van. Az ilyen jön a világvége meg egyéb erősített dolgok nem érdekelnek :)
2014. febr. 17. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Választ én sem tudok jobbat adni, mint amit Butcher írt. Annyit fűznék még hozzá, hogy bizonyos álombéli motívumok közösek, tehát szinte minden embernél előfordulnak valamilyen formában, míg más motívumok egyediek lehetnek.

A te álmodban a közös motívum a tehetetlenség érzése. Ez az egyik, ha nem a legrosszabb érzés a világon (az érzések szubjektívek, tehát minden ember számára másképp értékelődnek, mást jelenthetnek, másképp élhetik át). Sokféle formában megjelenhet álmainkban: van aki mozdulni, futni nem tud, van aki elérni nem tud valamit, más nem tud látni vagy hallani álmában, nálad az, hogy nem tudsz hangot kiadni magadból. Ezen kívül még talán a egyedüllét és a sötétség az a két motívum, ami közösnek tekinthető, e témában is szinte mindenkinek volt már álma.

Az egyedi motívumod a pince, alagsor, tehát az álomban látott világ. Ez csak rád jellemző, vagy csak nagyon kevés másik embertársadra - azokra, akik már jártak azon a helyen, ahol Te is, és amely helyszín megjelenik az álmodban.

2014. febr. 18. 00:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja igen, annyi még lemaradt, hogy általában mindenki a saját félelmeit véli felfedezni egy-egy álomban (függetlenül attól, hogy ő álmodta-e, vagy csak mesélték neki az adott álmot). Ez alapján én gyanítom, hogy a barátod fél a magánytól, ezért látja a zárkózottságot bele ebbe az álomba.

Hogy Te hogyan értékeled az álmodat, mit látsz bele, az egyéni dolog, kizárólag tőled függ.

2014. febr. 18. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!