Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » "Örökmozgó" Energiatermelés!...

"Örökmozgó" Energiatermelés! Nem az örökmozgó fogalmán és a működési elvén akarok vitatkozni ezeket a vitákat már ismerjük meg annak hívod aminek akarod! Hanem emberek tapasztalataira lennék kíváncsi!? Többi lent!

Figyelt kérdés
Hosszú évek óta motoszkál a fejemben egy ötlet amit akár "örökmozgónak" is hívhatnánk!? A lényeg az hogy olyan gépet lehetne csinálni ami energiát termel viszont nem kell külső energiaforrásra csatlakoztatni ahhoz hogy működjön. Teljesen örökmozgónak sem nevezném mert bizonyos dolgokat alkatrészeket cserélni kell ahhoz hogy működjön meg mindennek van kopása élettartama stb. Az hogy mennyi energiát tudnák vele termelni? Azt természetesen csak akkor lehetne megmérni ha elkészült ami nem máról holnapra van hanem bőven években mérhető, mert biztos lennének még változtatások is a gépen a készítése alatt. De visszahozná az árát csak lehet lassan. Igazából arra lennék kíváncsi hogy aki készített már ilyet vagy hasonlót mennyibe került neki? Mennyi idő alatt térült meg a befektetett összeg? És kb mennyi profitot tud vele termelni x idő alatt? Ha a falra nem írod ki megértelek, de ha elküldöd privátban azt megköszönöm! Tudom majd most jön a sok leszólás hogy elmebeteg meg idióta meg a már ismert dolgokkal fognak példálózni, meg hogy tuti nincs ilyen, meg akkor miért nem árulod, el meg mérnökök több 100éve ezt kutatják és nekik sem sikerült meg stb. De én tudom hogy ilyen tuti van és biztos csinált már más is ilyet és érthető okok miatt nem hozza nyilvánosságra a működési elvét vagy mert már nem él!

2014. febr. 17. 08:35
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
72%
Egely nem képzett mérnök, hanem egy agyalágyult csaló.
2014. febr. 17. 22:23
 22/48 Shai-Hulud ***** válasza:
80%

"Elméletben a váuumfluktuáció energiáját csapolják ki és alakítja a készülék másfajta energiává. Ezt nevezik konyhanyelven örökmozgónak :-)."

Pillanatnyilag nem igazán tudjuk, hogy valójában mi is az a vákuumfluktuáció. Elméleteink vannak ugyan róla, de a gyakorlatban még senki nem találkozott vele. (Vagyis az elméleti fizika használja, számol vele, valósnak tekinti, de a kísérleti fizika még nem tudta kimutatni.)

"Sajnos rengeteg lóvét kell beleölni ! Egely György aki hosszú évtizedek alatt 10 milliókat őlt bele támogatással és mégsem volt képes a lakásátnak elemi villamosenergiáját vagy fűtését üzemeltetni, pedig ő profi, képzett mérnök ! Ért a gépekhez "

Egely teljesen szembe megy a tudománnyal. Mérnök ugyan (gépészmérnök), de az elméleti fizikai fejtegetései igen messze esnek attól amit tudományosnak lehetne nevezni.

"Valószínű, hogy ez nem olyan egyszerű ahogyan elgondoljuk :/"

Valóban nem. Sőt, szerintem még elég messze vagyunk a vákuumenergia felhasználásától. :-)

Pedro

2014. febr. 17. 23:12
 23/48 A kérdező kommentje:
Úgy látom kár volt kiírni az "Örökmozgó" szót a kérdésbe! Ezt olvasva mindenki megvadul és csak azt tudja bizonygatni hogy nincs, mert hogy mekkora képzett okos tudós emberek próbálkoztak már vele és mégsem sikerült! Ami a mai tudomány állása szerint lehet hogy így van. DE!!! Ha már valaki el is készítette értsétek már meg hogy az még egy darabig tutira titokban marad amit gondolom nem kell magyarázni hogy miért? Felejtsétek el az "örökmozgó" szót! Miért kellene örökké mozognia!? Mindenki csak erre van ráizgulva hogy a végtelenségig mozogjon! A lényeg hogy mindent egybevéve a belefektetett munka és pénz megtérüljön és ezen felül termeljen valamennyi profitot! Ja! És azért mert még nem láttunk ilyet vagy csak nem lett nyilvánosságra hozva az nem azt jelenti hogy nincs vagy hogy nem is lesz! Amikor az emberek repülni akartak akkor arra is azt mondták hogy nem lehet mert még előttük senki nem repült! De csak vitatkozzatok nyugodtan a fogalmakon mert az kur.ára fontos! Attól biztos előrébb leszünk! :) :)
2014. febr. 18. 07:42
 24/48 anonim ***** válasza:
63%

Az a baj, hogy egyre komolytalanabb ez a kérdés, te meg egyre jobban hülyét csinálsz magadból.

Te használtad az örökmozgó szót, kár mentegetõzni.

Örökmozgõ pedig nincs. Nem is lesz.

Ne azért, mert pár unatkozó tudós kitalálta.

Btw, azokat a tudósokat "mekkora képzett okos tudós ember"-ezed le, akiknek köszönhetõen most számítógépezni tudsz, vagy reggel autóval munkába menni, vagy beutazni a világot repülõvel. Ezek után csak konyítanak valamit a fizikához, nem?

És hatalmas tévedésben vagy, örökmozgó nem azért nincs, amiért azt hitték repülni nem lehet. Az utóbbi egy elhamarkodott alaptalan kijelentés volt, míg elõbbit termodinamikai törvényel tiltják, többszörösen bizonyítva lett különbözõ eszközökkel.

Innen is látszik mennyire fogalmatlan vagy.

" Felejtsétek el az "örökmozgó" szót! Miért kellene örökké mozognia!? Mindenki csak erre van ráizgulva

hogy a végtelenségig mozogjon!"

Nem, ezen csak te vergõdsz, többször el lett magyarázva, hogy az örökmozgó nem ezt jelenti, újabb példája az inkompetenciádnak.

" A lényeg hogy mindent egybevéve a belefektetett munka és pénz megtérüljön és ezen felül termeljen

valamennyi profitot!"

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?! Ezt egy sarki kocsma is tudja, ez a nagy ötleted? :D

" És azért mert még

nem láttunk ilyet vagy csak nem lett

nyilvánosságra hozva az nem azt jelenti hogy

nincs vagy hogy nem is lesz!"

Az internet korában már nem lehet dolgokat csak úgy eltitkolni. Ha létezne egy ilyen készülék, az akkorát robbanna, hogy napok alatt az egész világ tudna róla és semmi sem tudná megállítani. Milyen érdekes, hogy ezek a hatalmas talàlmányok sosem hagyják el a kisszobát... Bezzeg a gonosz elnyomó tudósok mind megosztották az autót, repülõt, mikrochipet...

Egyszerûen komolytalan és nevetséges vagy és még csodálkozol, hogy kiröhögnek.

Ha annyira úgy érzed, hogy igazad van írd le nagy vonalakban a találmányodat, hátha dobunk egy hátast...

2014. febr. 18. 08:13
 25/48 A kérdező kommentje:

Én egyáltalán nem csodálkozom hogy kiröhögnek! Csak tessék nyugodtan! Írom-Írom a működési elvet persze hogy leírom pont nektek! Csak még egy kicsit várjatok, mert most nem érek rá! :)

Továbbra is várom azoknak az embereknek a válaszát akik készítettek hasonlót, tapasztalatokat írnak és a kérdésemre válaszolnak!

2014. febr. 18. 08:33
 26/48 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy te tényleg ennyire sötét vagy?

De milyen hasonlót, mikor semmit nem írtál le, hogy miről van szó.

Mint írtam, eddig kb annyi derült ki, hogy az ötleted éppenséggel sarki kocsma is lehetne.

Azt is leírtad, hogy nem örökmozgó.

Akkor mégis micsoda?

2014. febr. 18. 09:39
 27/48 anonim ***** válasza:
57%

KÉrdező, abszolút drukkolunk neked - tök jó lenne, ha hazánk fia oldaná meg az emberiség energiaválságát.

Csak te éppen az égadta világon semmit sem mutattál be, még azt sem, honnan nyersz energiát (mert a gravitációból nem lehet - a vízerőmű is a nap hőjét alakítja energiává, a gravitáció segítségével) - pusztán a gravitáció nem csinál semmit, mert ugyanannyi energiát (vagyis, többet) kell a test felemeléséhez befektetni, mint a leesésével visszakapsz.

Tehát, akkor zárjuk rövidre: ha akarsz bármiről beszélgetni, vitatkozni, akkor írj konkrétumot. Vagy totál fölösleges volt ez a kérdés :)

2014. febr. 18. 10:00
 28/48 Wadmalac ***** válasza:
80%

Az a helyzet, hogy biztosan vannak még olyan természeti energiaforrások, amelyek kiaknázatlanok, sőt ismeretlenek. De ezekre az energiákra még csak hipotézisek vannak. Hipotetikus energiákra meg gyakorlati felhasználási módszert nem lehet csinálni.

És nagyon valószínű, hogy ha hipotézisből átlépnek ténybe az ilyen energiák, akkor is még állati messze leszünk a hasznosításuktól.

A másik keserű tény, hogy ezen energiák felhasználására gyakorlati módszert nem egy garázsban fog összerakni egy "szobatudós" (nem sértő értelemben).

Az állítólagos free energy projektek olyan energiákból indulnak ki, amelyeknek léte, vagy kiaknázhatósága egyáltalán nem bizonyított.

Meglehetősen ritka (legalábbis a "modern tudomány" korában), hogy valamely tudományos felfedezést megelőzheti annak tárgyának gyakorlati alkalmazása.

Gondolom így érthető és megokolt az erős szkepticiznmus.

2014. febr. 18. 10:15
 29/48 A kérdező kommentje:

Nyilván Sötét vagyok! Vagy inkább full buta sötét vagyok! Igen azt hiszem az utóbbi inkább! :) Pedig leírtam a dolgokat biztos tudsz olvasni!? :)

Ha a gravitációból nem lehet energiát nyerni akkor nem! De ugye azért az nem baj ha én ezt másképp látom? Szerintem is zárjuk ezt le mert ennek semmi értelme! A kérdésemre azért majdcsak érkezik válasz! De azért azt meg kell hagyni hogy nagyon sok embernek csiklandozza ez a dolog a gondolatát! Én ha hülyének találok valakit akkor azt szóra sem méltatom nemhogy vitatkozzak vele!

Én kérek elnézést! Én vagyok a hülye! :) :) :)

Majd a hozzám hasonló Hülye emberek megírják a normális választ, tapasztalatot! :)

2014. febr. 18. 10:17
 30/48 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem próbáld meg az Ezotéria kategóriát is, ott valószínűleg írnak majd olyan választ, amilyet olvasni akarsz. Nem valószínű, hogy igaz lesz amit írnak majd, de ahogy kiderült eddigi válaszaidból, téged ez a legkevésbé sem érdekel.
2014. febr. 18. 10:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!