Ha megcsináltam egy örökmozgó alaprajzát, akkor azt kinek mutassam meg, hogy igazolni tudja, hogy működik? Ezzel lehet pénzt keresni, jár érte elismerés?
Tudom kicsit furán hangzik, sőt nagyon, de már lassan 3 hónapja minden este ezen dolgoztam munka után.
Nem azt mondom, hogy örökké mozogna, de nem kellene energiát felvennie, hogy működni tudjon.
Persze hogy nem... A kozmikus energiák segítik a szintentartást, ugye?
Kamu kérdés.
Tervezd meg legalább proto szinten elkészíthetőre.
Ha valóban működik, még egy működőképes modellel is le fognak kamumatyizni, de mégis jobb az esélyed, mint egy elméleti vázlattal.
Akkor jöhet a szabadalom.
"nem kellene energiát felvennie, hogy működni tudjon"
Ha szó szerint értetted, jó eséllyel hiba van valahol. Ha esetlegesen úgy használ környezeti energiát, hogy NEKED nem kel bevinni, még lehet egy jó, sőt jövedelmező ötlet is.
"Ha esetlegesen úgy használ környezeti energiát, hogy NEKED nem kel bevinni, még lehet egy jó, sőt jövedelmező ötlet is." - van olyan környezeti energia, amit még ne tudnánk kiaknázni? Szelet, napsütést, árapályt, folyó sodrását, geotermikus energiát már mind használjuk, szóval még egy környezeti energiát használó berendezésnek is nagyon-nagyon-nagyon innovatívnak kell lennie, hogy bárki csak egy pillantást is vessen rá. Kevés a hálószobába bújt feltaláló. Persze örülnék ha lenne.
Mondjuk úgy sem válaszol, ha rákérdezünk, hogy milyen elven működik. Ilyenkor mindig vagy hallgatás, vagy susmus jön, ha meg bedobja, hogy mi az, mi meg megcáfoljuk, akkor még mi leszünk a hülyék :) Na de ez csak barbár feltételezés, tuti átírod a fizika törvényeit.
Szerintem kicsit elkéstél, ha visszanézed a kérdéseket láthatod, hogy itt 2-3 hetente mindig feltalálja valaki az "örökmozgót". Hogy pénzt kerestek-e vele azt nem tudni (lehet titkolják), de elismerést, ismertséget biztos nem.
Komolyra fordítva: pénzt legkönnyebben úgy kereshetsz vele, ha találsz valami gazdag szerencsétlent akit sikerül beforgatni az elméleteddel (pl Széles Gábornál érdemes próbálkozni).
Hozzátenném, ha az ötlet mechanikus, vagy a szokásos generátor-villanymotor körbekötős játék, már meg is lehet állni a projekttel, nem lesz belőle örökmozgó.
Ezek a próbálkozások bizonyítottan halottak. Pár száz évnyi bizonyítékkal.
Örökmozgó nincs, ha a dolog mégis működik, valami rejtett energiát használ.
Ha a szabadalmaztatni akarod, örökmozgó néven, a diliházat ajánlják mint illetékest.
Ha működik, valami más jól hangzó nevet adj neki! Pl: magneto-hidrodinamikus transznitter, vákuumenergia generátor, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!