Mekkora a Föld és a Nap közti távolság?
Figyelt kérdés
Lehetőleg km-ben...és pontosan mennyi idő alatt ér ide a fény sebessége-lehetőleg órában:).A link nem jó,mert egy elméletit próbálok bizonyítani gyakorlatban,de iszonyú sokat számoltam már...2014. jan. 30. 09:38
1/27 anonim válasza:
nap föld távolság: 1 csillagászati egység = 1CsE
legnagyobb távolság: 152 097 701 km (1,0167103335 CsE)
legkisebb távolság: 147 098 074 km (0,9832898912 CsE)
(azt nem tudom, hogy itt a napot,földet pontszerűnek tekintik, vagy nem)
Innen már ki tudod számolni a fény ideérkezésének idejét
fénysebesség: 299 792 458 m/s
2/27 anonim válasza:
"pontosan mennyi idő alatt ér ide a fény sebessége-lehetőleg órában:)"
A fény ér ide a Napból, nem a sebessége. 8,3 perc alatt teszi meg a cirka 150M kilométert (ez a Nap-Föld távolság), ami jó közelítéssel 8,3/60 órányi időnek felel meg.
3/27 A kérdező kommentje:
Kösz szépen,csak pontozni tudok,de ezek tényleg egyre jobban bizonyítják,a "csak" elméletet a gyakorlattal...
2014. jan. 30. 10:28
4/27 anonim válasza:
Meg szabad kérdezni, hogy mit számolgattál oly bőszen, mihez kellettek ezek az értékek? :)
5/27 A kérdező kommentje:
Meg hát:).Ha 8 perc alatt ér ide a fény,X millió km távolságból,akkor vajon 40 ezer km-es távolságra vajon mennyi idő kell?:)Semennyi ,ott a megoldás a szemed előtt!
2014. jan. 30. 11:02
6/27 anonim válasza:
+1 a 4-eshez, kíváncsian várjuk, hogy mit számolgatsz!
7/27 anonim válasza:
Ha a fény körbe-körbe menne az Egyenlítőn, akkor minden másodpercben több mint 7x kerülné meg bolygónkat. Vagyis a bolygó túlfeléről (a tőlünk legtávolabbi pontról) mire elér ide a kép- ill. hanganyag, mindössze alig 1/14 másodperc telik el. Ha erre voltál kíváncsi :)
8/27 A kérdező kommentje:
Durván 60 óra plusz-mínuszt össze lehet hozni 2D-ben egy nap alatt.Nagyon hülyén hangzik,de gyakorlatban kipróbáltam és 4.5 másodpercet nyertem,egy-két mozdulattal.3D-ben ez lehetetlen.......
2014. jan. 30. 11:29
9/27 anonim válasza:
Hogy mi? :O
Nőjön egy ragadozó almafa a hátam közepére, ha értem miről beszélsz...
10/27 A kérdező kommentje:
7-es!Hát nem érdekes?:)és ez csak 1 másodperc és egy ponton!!!
2014. jan. 30. 11:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!