(...Valamint a "mellet" az a "mell" szó tárgyesete. A határozószót viszont úgy írjuk, hogy "mellett". Ha figyelsz amikor kimondod, érezni is lehet, hogy a szó végén hosszan ejted a "t" hangzót. Hallgass a füledre!)
Pedro
Na, akkor most megnéztem a "hivatalos álláspontot"...
A 20 éves korhatárt jól tudtam, a tagozatot rosszul. Tessék:
"Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti."
Szóval itt nem írja, hogy feltétel lenne a nappali tagozatos tanulói jogviszony. (
Mást meg nem találtam, csak GYK-s kérdéseket, de itt meg szokás szerint mindenki össze-vissza beszél. :D
Szóval én a kérdező helyében a helyi MÁK-nál érdeklődnék inkább; kisebb az esélye, hogy ott félretájékoztatják. :)
Részemről szívesen. :)
Azért arra kíváncsi lennék, hol van ez így leírva, amit a jegyző mondott... Persze neki elvileg pontosan tudnia kell, de láttam én már karón varjút. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!