Hogyan működik a levelező tagozat egyetemen, fősulin? Kicsit bonyolult a story
Figyelt kérdés
Külföldön élek , és szeretném folytatni a tanulást . Érdekelne , hogy esetleg levelező tagozaton megoldható lenne ? Milyen időközönként kellene bejárni , és egyáltalán hogyan működik az egész ? Hallottam olyasmiről is , hogy skypon tanultak a diákok , ott vizsgáztak stb .Erről esetleg tudtok valamit ? Nagyon szépen köszönöm előre is .2013. szept. 19. 20:34
1/1 anonim válasza:
Hahó. Hasonló szituban vagyunk..Én fél lábbal Németországban élek, a párom kint él, szeretnék én is kitelepülni, viszont tovább is kell tanulnom és elég speciális az eseten(most nem mennék bele) de Németországban nem lenne lehetőségem erre a képzésre. Szóval a BGF -et kezdtem most szeptembertől, levelezőn. (felsőfokú szakképesítés). Sajnos itt is érvényes, hogy ha gyakorlati óráról 3-szor hiányzol akkor nincs meg a tárgy.. Viszont minden héten szombatra hazautazni Németországból az ugyebár havi 4 oda-vissza utazás költségét jelenti, nem beszélve arról, hogy időben vissza is kellene utazni mert hétfőn megint meló..A repjegy drága (havi 4-szer meg luxus!), a vonat/busz meg iszonyat hosszú utazásiidő (nekem 17 óra lenne..). Szóval egyéni tanreddel kalkulálok, viszont azt a BGF (nem tudom máshol könnyebb-e) csak terhesség, baleset,betegség indokokkal adja meg állítólag. Nekem ezek közül van egy indokom amire hivatkozni tudok. Így tudom valószínűleg megoldani hogy külföldön élhessek, de ezt nem fogom az orrukra kötni. :( Szóval ne vedd 100%-nak, nem mindegyik sulinál egyszerű..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!