1969. július 20. Ha akkor sikerült a Holdra lépni most már több mint 40 évvel késöbb miért nem tudjuk megtenni ugyanazt? Miért nem tesszük meg?
Nem, nyilván nem ismerjük eléggé a Holdat, de ahhoz, hogy megismerjük, fölösleges oda embereket küldeni. Vannak gépeink is;) Ha pedig embereket is küldenénk, az nyilván költségesebb lenne. Egyébként szerintem nem lenne egyszerűbb onnan kutatni tovább az ismeretlent. Csak magát a Holdat, de azt meg mint mondtam, szerintem egyszerűbb és olcsóbb emberek nélkül.
De azt hozzáteszem, hogy nem értek hozzá, szóval ha valaki tud okosat mondani, arra én is kíváncsi lennék.
Első voltam.
Nagyon jó a kérdés, tényleg fontos lenne visszatérni, sok érdekesség lett nemrég felfedezve (víz is) és a bázisként való használat is célszerű.
De akkor miért nem?!
Opciók:
1. Nem is jártak soha ott (el lehetett tusolni, mint sok mást is).
2. Jártak ott, qrva nagy szerencséjük volt, hogy nem volt napkitörés, stb. de rájöttek, hogy mégegyszer ilyen veszélyeset nem szabad csinálni, mert kikapnak.
3. Jártak ott, de valakik hazaküldték őket.
4. Jártak ott, de nagyon drága volt (ez a hivatalos vélemény)
3.
"Az Apollo holdexpedíciók során 1969 és 1972 között összesen 12 amerikai űrhajós járt a Holdon. Eredetileg kilenc expedíciót terveztek, de sajnos a költségvetési kiadások csökkentése miatt a tervezettnél kevesebb ember látogathatta meg a Holdat. Az Apollo-program 1972-ben formálisan véget ért, de a NASA jelenleg ismét emberes holdprogramon dolgozik. A tervek szerint 2018-2020 között újra űrhajósok látogatnának égi kísérőnk felszínére, ahol holdbázis kiépítése is szerepel az elképzelésekben a déli pólus környékén."
innen az idézet
Gépek sokkal célszerűbbek és pénz van nem pénz, ha valami mégis balul sülne el, csak nem egy ember életet követelt, hanem csak egy gép ment tönkre. Ez nagyon fontos szempont, és még nem vagyunk rászorulva, hogy elhagyjuk bolygónkat. Szerintem... Persze nagyon sok előnye lenne, kisebb-nagyobb kiruccanásoknak.
19:54 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!