Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 1969. július 20. Ha akkor...

1969. július 20. Ha akkor sikerült a Holdra lépni most már több mint 40 évvel késöbb miért nem tudjuk megtenni ugyanazt? Miért nem tesszük meg?

Figyelt kérdés
Anyagi okai lennének talán ? Hisz 40 éve mennyibe került ez ? Nem hiszem el hogy ez lenne az oka , akkor mi ? Nem lenne egyszerübb ott felállitani egy bázist, és onnan kutatni tovább a világegyetemet? Ismerjük már eléggé a Holdat?
2009. nov. 22. 18:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem megyünk oda emberekkel, mert már nem versenyeznek az amerikaiak és a szovjetek, hogy ki juttat előbb embert a Holdra. 40 éve azért siettek annyira oda, mert előbb kellett odaérni, mint a szovjetek.
2009. nov. 22. 18:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
MInek. Voltak ott, kitűzték a zászlót, többször is. Mount Everestre se járunk minden nap.
2009. nov. 22. 19:04
 3/12 A kérdező kommentje:
"Nem lenne egyszerübb ott felállitani egy bázist, és onnan kutatni tovább a világegyetemet? Ismerjük már eléggé a Holdat?"
2009. nov. 22. 19:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Elsö szerinted valóban csak ez lenne az oka?
2009. nov. 22. 19:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nyilván nem ismerjük eléggé a Holdat, de ahhoz, hogy megismerjük, fölösleges oda embereket küldeni. Vannak gépeink is;) Ha pedig embereket is küldenénk, az nyilván költségesebb lenne. Egyébként szerintem nem lenne egyszerűbb onnan kutatni tovább az ismeretlent. Csak magát a Holdat, de azt meg mint mondtam, szerintem egyszerűbb és olcsóbb emberek nélkül.

De azt hozzáteszem, hogy nem értek hozzá, szóval ha valaki tud okosat mondani, arra én is kíváncsi lennék.

Első voltam.

2009. nov. 22. 19:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Volt már azóta ember a Holdon, csak ugye az nem ekkora horderejű hír. Űrkutatásnak meg ott a Hubble. ~600km magasságban már nincsenek olyan zavaró földi körülmények, a Holdra telepíteni még egy megfigyelő központot viszont már igen óriási összeg lenne. De a Hubble ideje is lassan lejár, 90ben lőtték fel már nagyon sok szervíz küldetésen átsett az életkorát amugyis kb 20 évre saccolják. Mindenestre hasznos kis kukker annyi szent. : )
2009. nov. 22. 19:54
 7/12 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
91%

Nagyon jó a kérdés, tényleg fontos lenne visszatérni, sok érdekesség lett nemrég felfedezve (víz is) és a bázisként való használat is célszerű.

De akkor miért nem?!

Opciók:

1. Nem is jártak soha ott (el lehetett tusolni, mint sok mást is).

2. Jártak ott, qrva nagy szerencséjük volt, hogy nem volt napkitörés, stb. de rájöttek, hogy mégegyszer ilyen veszélyeset nem szabad csinálni, mert kikapnak.

3. Jártak ott, de valakik hazaküldték őket.

4. Jártak ott, de nagyon drága volt (ez a hivatalos vélemény)

3.

2009. nov. 22. 20:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen vannak gépeink amik voltak már ott, meg máshol is csak gépeink voltak , vannak , de hát akkor mindenhova mindig csak gépeket fogunk küldeni mert az olcsóbb? Akkor meg minek hitegetik az embereket hogy ide fogunk eljutni oda fogunk eljutni , lehet nem is akarunk sehova se eljutni annyi erövel , mert elég ha csak gépeket küldünk
2009. nov. 22. 20:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Ezt a napkitöréses dolgot meg úgy is kitudnák számolni hogy mikor következne be , meg most 40 éve akkor mi volt akkor nem volt napkitörés? vagy csak nagyon nagy szerencse volt az egész? azt azért nem hiszem hogy valaki hazaküldte volna öket :) , bár ki tudja. A pénz , igen , de miért mennyibe került ez 40 éve ezt nemértem most kevesebb pénzünk van rá mint 40 éve ?
2009. nov. 22. 20:11
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Az Apollo holdexpedíciók során 1969 és 1972 között összesen 12 amerikai űrhajós járt a Holdon. Eredetileg kilenc expedíciót terveztek, de sajnos a költségvetési kiadások csökkentése miatt a tervezettnél kevesebb ember látogathatta meg a Holdat. Az Apollo-program 1972-ben formálisan véget ért, de a NASA jelenleg ismét emberes holdprogramon dolgozik. A tervek szerint 2018-2020 között újra űrhajósok látogatnának égi kísérőnk felszínére, ahol holdbázis kiépítése is szerepel az elképzelésekben a déli pólus környékén."

[link]

innen az idézet

Gépek sokkal célszerűbbek és pénz van nem pénz, ha valami mégis balul sülne el, csak nem egy ember életet követelt, hanem csak egy gép ment tönkre. Ez nagyon fontos szempont, és még nem vagyunk rászorulva, hogy elhagyjuk bolygónkat. Szerintem... Persze nagyon sok előnye lenne, kisebb-nagyobb kiruccanásoknak.

19:54 voltam.

2009. nov. 22. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!