Jövőre második nyelvet kell választanom angol mellé ti olaszt vagy németet választanátok?
Igen csak azt halottam, hogy az olasz könnyebb nem megbízható forrásokból.
Ezt utálom, hogy mondják sokan az olasz könnyebb .
Ilyenkor megszoktam kérdezni az illetőt tanult-e olaszul a válasz nem szokott lenni.
Németül többen beszélnek, mint olaszul, de ha jól megtanulsz olaszul, akkor akár spanyol anyanyelvűvel is el tudsz társalogni.
De ha angolul tudsz, akkor a "célszerűbb" helyett azt válaszd, amelyiket jobban szeretnéd tanulni.
Mindkét nyelvet tanultam, de nem tudom megmondani melyiket volt könnyebb tanulni. Ráadásul nem is jelentene semmit, mert neked attól még bármelyik mehet nehezen.
A korom és a nemem ebből a szempontból miért releváns?
"..ha jól megtanulsz olaszul, akkor akár spanyol anyanyelvűvel is el tudsz társalogni. "
Ezzel azért vitatkoznék,ismerősöm anyanyelvi szinten beszél spanyolul,nyáron voltunk Olaszországban és egy büdös szót nem értett abból amit ott beszéltek
Amúgy én mindenképpen a németet választanám ha a hasznosság a szempont,Európa vezető országa Németország,itt is elég erős a német befolyás,a kereskedelmi cégek nagyrésze német,csak jól járhatsz vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!