Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a legkisebb kétjegyű egész...

Mi a legkisebb kétjegyű egész szám?

Figyelt kérdés

#matematika #Kétjegyű egész szám
2013. okt. 31. 11:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%

@ 9.:

Esetleg gondolkodj el a "bonyolult" és "terjengős" válaszok okán... Ha van ötleted, azt is nyugodtan leírhatod ugyanannyi erővel, amennyivel ezt a beszólást is. Engem speciel megnyugtatna, ha látnám, hogy sikerült rájönnöd.

@ 10.:

Látom, te is megértetted a probléma lényegét. Gratulálok. Érdemes volt írnod ide.

2013. okt. 31. 20:05
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Berta neked tényleg muszáj beszólnod mindig mindenkinek? Főleg, ha igazuk van. Ne haragudj, de ha te azt véded, aki nem tudja megállapítani 15 évesen, hogy melyik a legkisebb kétjegyű szám, akkor te is hasonló agyi szinten lehetsz. Várom a féloldalas válaszodat, ahogy szoktad.
2013. okt. 31. 23:48
 13/24 anonim ***** válasza:
44%

"Várom a féloldalas válaszodat, ahogy szoktad."

Parancsolj, ahogy óhajtod.

"Berta neked tényleg muszáj beszólnod mindig mindenkinek?"

1. A 9. és 10. válaszolónak tényleg muszáj volt beszólnia? És neked (még az előző oldalon is és most is) muszáj volt beszólnod?

2. Ha igen, muszáj volt, akkor mi a probléma? Csak neked/nektek szabad?

3. Nem szólok be mindig mindenkinek.

"Főleg, ha igazuk van."

Szerintem meg nincs.

"Ne haragudj, de ha te azt véded, aki nem tudja megállapítani 15 évesen, hogy melyik a legkisebb kétjegyű szám, akkor te is hasonló agyi szinten lehetsz."

1. Mint a mellékelt két válaszomból is világosan látszik, nem vagyok hasonló agyi szinten.

2. Te viszont pontatlanul fogalmaztál, mert a kérdés a legkisebb kétjegyű _egész_ számra vonatkozott.

3. Ahogyan írtam is, szerintem _ez_ okozhatott problémát a kérdezőnek.

4. Mint a 8. válaszból is látszik, a kérdés nem is olyan egyértelmű, mint ahogyan itt mindannyian kapásból rávágtunk _egyféle_ választ.

Remélem, megvan a kívánt fél oldal. Ha nincs, akkor írj valami szépet megint, amire reagálhatok; aztán majd reggelre talán megint letörlik a moderátorok az egészet, mint a jómúltkorában...

2013. nov. 1. 01:13
 14/24 anonim ***** válasza:

(Legalábbis ha Magyarországon tanulsz; pl. Szlovákiában a 0-t nem tekintik természetes számnak; a többi országot nem tudom.)

Na ne viccelj énvelem! Miféle összeadást fogsz definiálni szegény N-en ha az összeadás egységelemét (a nullát) nem veszed be a természetes számok közé? Emlékeztető: a+0=a és a+S(b) = S(a+b) minden a,b-re kommutatív monoidot definiál (N, +). 0 nélkül csak félcsoportod van, az meg hát csak olyan fél :)

2013. nov. 1. 03:53
 15/24 anonim ***** válasza:
56%

Nem én viccelek, a Wikin olvastam, egész pontosan itt és így:

"Nem minden országban tartozik azonban bele a természetes számok halmazába a nulla. A matematikusok nem értenek egyet abban, hogy a nulla természetes szám-e. A félreértések elkerülése végett mindig tisztázni kell, hogy melyik halmazról van szó: N0 beleértve, N+ nem értve bele. A matematika tanításában országonként változhat a megállapodás; például Magyarországon úgy tanítják, hogy a nulla természetes szám, míg Szlovákiában nem."

[link]

(És pusztán azért említettem meg, mert a GYK-n több országból is szoktak kérdezősködni.)

És egy másik Wiki-oldal:

[link]

Úgyhogy a továbbiakban faggasd őket (a szerkesztőket) bizalommal. :)

2013. nov. 1. 10:50
 16/24 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Berta Wooster!

Neked sem muszáj ám ide írogatnod. A bonyolult és terjengős válaszok oka minden esetben a válaszadó tudálékossága. Jelen kérdésre a válasz egyszerűen annyi, hogy -99, esetleg a 10, szem előtt tartva a kérdés meglepő egyszerűségéből adódó azon valószínű eshetőséget, hogy a kérdező még nagyon fiatal, és most tanulja a számhalmazokat.

Aki még a számrendszerekről is elkezd kiselőadást tartani, az csak összezavarja a kérdezőt.

Remélem, tudtam segíteni, ha már te nem gondolkodtál el ezen, és csak egy személyeskedésre futotta.

2013. nov. 15. 16:28
 17/24 anonim ***** válasza:
56%

Kedves 87-es!

"Neked sem muszáj ám ide írogatnod."

Én többnyire normális válaszokat írok, mint most is, téged egy hajszállal megelőzve, aztán pedig egy magyarázósat.

Az oldalnak eredetileg ez lenne a célja, nem a beszólogatás.

"A bonyolult és terjengős válaszok oka minden esetben a válaszadó tudálékossága."

Nem nyert. Nem minden esetben és nem okvetlenül.

"Jelen kérdésre a válasz egyszerűen annyi, hogy -99, esetleg a 10, szem előtt tartva a kérdés meglepő egyszerűségéből adódó azon valószínű eshetőséget, hogy a kérdező még nagyon fiatal, és most tanulja a számhalmazokat."

Pontosan ennek megfelelő válaszokat írtam.

"Aki még a számrendszerekről is elkezd kiselőadást tartani, az csak összezavarja a kérdezőt."

Lehetséges. De ezt az illetékessel beszéld meg, ne velem.

Plusz: a kérdések egy részénél így szokott alakulni, ami néha kifejezetten hasznos lehet.

"Remélem, tudtam segíteni, ha már te nem gondolkodtál el ezen, és csak egy személyeskedésre futotta."

Én azért javasoltam neked a gondolkodást, mert láthatóan nem értetted a helyzetet.

Amit pedig most írtál, az alapján még mindig nem látod pontosan...

2013. nov. 20. 16:48
 18/24 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Berta Wooster!

Láthatóan te vagy az, aki nem érti a helyzetet, ezért kifejtem.

Nyilván ismered a mondást: "Akinek nem inge, ne vegye magára!" Ha magadra vetted, a te bajod. Nem a te mondataidra reagáltam, viszont beszólni te szóltál be nekem.

"Én többnyire normális válaszokat írok, mint most is, téged egy hajszállal megelőzve, aztán pedig egy magyarázósat."

Én is. Én ezt 88%-os sikerrel teszem, te még csak 75-nél tartasz, ahhoz képest, hogy jóformán itt élsz ezen az oldalon. Húzzál bele!

2013. nov. 20. 17:00
 19/24 anonim ***** válasza:
56%

"Láthatóan te vagy az, aki nem érti a helyzetet, ezért kifejtem."

Gyenge próbálkozás volt...

<Nyilván ismered a mondást: "Akinek nem inge, ne vegye magára!" Ha magadra vetted, a te bajod. Nem a te mondataidra reagáltam, viszont beszólni te szóltál be nekem.>

Többesszámban írtad ("válaszok"), tehát az enyémre IS reagáltál. Így pedig kénytelen voltam "magamra venni".

"Én ezt 88%-os sikerrel teszem, te még csak 75-nél tartasz, ahhoz képest, hogy jóformán itt élsz ezen az oldalon. Húzzál bele!"

1. Köszi, de van életem a GYK-n kívül is. (Amikor hónapokig vezettem a toplistát, akkor is volt.)

2. A százalék nem okvetlenül a "sikerességet" mutatja. Sok tényezőtől függ, például attól is, hogy jellemzően melyik kategóriában ír az ember. Próbáld ki néhány hónapig aktívan pl. a Politikát, aztán majd meglátjuk, mennyi marad a 88-ból...

A másik pedig a nick alapján pontozás, amit te szintén nem tapasztalhattál meg, mivel nem merted felvállalni a nevedet.

Tájékoztatásodra (mert úgy látszik, ezt nem vetted észre, és nem is olvastad, pedig többször felmerült a téma): valaki tavaly december óta minden útjába kerülő válaszomat lepontozza, tartalomtól függetlenül.

Úgyhogy nincs igazán mire büszkének lenned, mert nem azonosak a körülményeink. (Szerintem egyébként is elég szánalmas ilyesmire hivatkozni...)

2013. nov. 20. 18:11
 20/24 anonim ***** válasza:
37%

Nick alapján pontozás? Ezek szerint a tiéd nem olyan népszerű? Nem is értem... Talán ha megválogatnád, hogy mikor, mihez, milyen módon szólnál hozzá, akkor nem pontoznának le annyian. Vagy ha nem tolnád folyton mások képébe azt, hogy már megint te vagy az.

"Többesszámban írtad (>>válaszok<<), tehát az enyémre IS reagáltál. Így pedig kénytelen voltam >>magamra venni<<."

Oh, te szegény, meghasad a szívem. Bizonyára nem anyanyelved a magyar, és nyilván nem hallottál még az olyan általános többesszámról, mint pl. "Hogy mik vannak?". Hidd el, pontosan tudom, hogy mit miért írok, nem kell helyettem megmagyaráznod. Még a végén téged is tudálékosnak foglak nézni.

Javaslom, hogy ha politizálni akarsz, akkor ne itt tedd. Vagy legalább válassz magadnak másik nevet.

"Úgyhogy nincs igazán mire büszkének lenned, mert nem azonosak a körülményeink."

Hány éves vagy? 15? Valóban. Én nem teszek úgy, mintha mindenhez értenék, ezért csak olyan témákhoz szólok hozzá, amikben járatos vagyok. Már általános iskolában is visszatetszést kelt, ha valaki folyton kiesik a padból a jelentkezéstől, felnőttkorban meg már egyenesen szánalmas, hogy akiknek a nevét minden topicban ott olvasni a válaszadók között, az mégis zokon veszi, ha pár rossz szándékú lepontozza őt. Tanulj belőle, és válaszolj kevesebb kérdésre de lényegre törően. A politikát meg került el, mert ott csak sárdobálás megy, nem vita.

2013. nov. 21. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!