Megtudná oldani nekem valaki ezt az egyenletet?
Egy félkarú rabló játékgépben 9 féle minta van, hány százalék rá az esély, hogy 3-mas találatom lesz?
(kérlek vezesd is le)
Képzeljünk el 3 egymás mellett forgó hengert melyek palástjain 9-9 ugyanolyan minta szerepel. Arra hogy az elsőn kijön 1 minta az esélyünk 100%, hisz biztos kii fog jönni valami és egyelőre mindegy hogy milyen minta az. A második hengeren viszont már ugyanolyannak kell szerepelnie mint az elsőn, azaz 1 a 9-hez az esélyünk arra ugyan az jöjjön ki amire szükségünk van. tehát az esélyünk (1/9)*100%, ami egyenlő 11.1˙%.
A harmadik hengeren is ki kell jönnie ugyanannak a mintának és ez az eddigi esélyeinket még egyszer megkilencedeli. Tehát az esélyünk (1/9)*(1/9)*100% = (1/9)*11.1˙% = 1.2345678901˙%
Szerintem ez egy nagyon szép végeredmény. :)
Remélem segítettem.
Más közelítésben:
9 féle nyerő sor lehetséges. Az összes lehetőség száma 9^3.
a nyerés valószínűsége tehát 9/9^3. A végeredmény 0,012345, vagyis százalékban 1,2345, mint azt az előző válaszadó is megírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!