Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kromoszóma rendellenesség?

Kromoszóma rendellenesség?

Figyelt kérdés
Kisfimnak 22-es triszómiája van. Nagyon szépen kérem, aki tud valamit erről a betegségről írja meg nekem!
2009. nov. 3. 12:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, sajnos csak nagyon hülye választ tudok adni: Felneveled és kiderül.

A helyzet az, hogy a genetika és az orvostudomány hírből nem áll azon a szinten, hogy ennyiből meg tudná jósolni, mennyire lesznek komoly következményei ennek a rendellenességnek, így erre a kérdésre nincs válasz, csak a lehetőségeket tudom felsorolni.

A konkrét kezelésről nem tudok mit mondani, nyilván ez az orvosok dolga, meg is tesznek majd mindent a gyerekért, ahogy így elmondod nekem úgy tűnik, hogy egyáltalán nem végzetesek a tünetek, inkább valószínű, hogy enyhébb hatásai lesznek majd. Az, hogy él és nincsenek komolyabb rendellenességei, eleve inkább azt valószínűsíti, hogy enyhébb hatásai lesznek.

2009. nov. 4. 13:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Nagyon, nagyon sokat segítettetek nagyon köszönöm! Kívánom, hogy legyen boldog, egészséges hosszú életetek!
2009. nov. 4. 14:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm! Kérdezhetek egyet én is: Ultrahangon voltál a babával? Ha igen, mit mutattak ki?

Csak mert mi februárra várjuk az elsőszülöttünket és teljesen rajtam van az ilyenkor szokásos pánik.

2009. nov. 4. 20:27
 14/18 A kérdező kommentje:

Szia

5. héttől minden héten voltam uh-n kórházban, mert én buta azt gondoltam, ott jobb a gép és azért csak kórházi doki észreveszi, ha baj van:-( 2X voltam 4D-n nem azért, mert mozizni akartam, hanem azért, mert ott jobban látják, ha baj van. 28. héttől áramlás vizsgálatokat csináltattam a kiírt napon befeküdtem a kórházba ráhúztam még 8 napot! Ne aggódj, a baba tőlem örökölte a rendellenességét, ami nálam transzlokálódott nála sajnos nem:-( sok sok évet vártunk erre a babára, nagyon nehezen estem teherbe, de nem bántam meg. Nálad nem lesz ilyen gond, ha minden rendben van az uh-kon nem lehet baj az én kisfiam már a 28. héttől le volt maradva, de mindíg azzal nyugtattak, hogy mi sem vagyunk nagyok, ne akarjuk óriás bébit!

2009. nov. 5. 07:52
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm! Megnyugtattál.

Minket azzal riogattak egyszer, hogy az agykamrák mintha kicsit tágabbak lennének, de azóta ahogy nőtt, már három ultrahangon is úgy látták, hogy normális.

2009. nov. 5. 14:53
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen ilyen előfordulhat, akár megszületése után is. A mi kisfiúnknak is volt, de azt mondták nem vészes szinte minden babának van, csak nem mindenkinek csinálnak koponya uh-t. Én attól is jól megijedtem állandóan mértem a fejét, hogy nem nő e gyorsan, de hála istennek nincs vele bajunk, bár januárban lesz újabb koponya uh, addig még rághatom a körmöm. Nem tudom felétek, hogy van, de itt minden borzasztó nehézkesen megy sajnos!
2009. nov. 5. 15:54
 17/18 anonim válasza:
hogy van a kisfiú?
2011. márc. 2. 23:53
 18/18 anonim válasza:
Hogy van a kisfiad?
2012. júl. 13. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!