Hogyan történik, amikor a 21-22. hét körül megszakítanak egy terhességet igazolt kromoszóma rendellenesség miatt?
Sajnos én első kézből tudok neked válaszolni. :(
Előtte éjjel lamináriummal kitágítják a méhszájat. Nem szabad éjjel ezért mozogni, fáj is. Reggel oxitocin, és addig csöpög amíg el nem indul, illetve más erősebb szerekkel segítenek rá. Én 20 órát vajúdtam. Szülés után elviszik, nem láthatod. Utána egy műtétre kerül sor, ahol kiveszik a méhlepényt.
Egy kórteremben vagy vagy a kismamákkal, vagy azokkal akik elvetetik épp a gyereküket.
Együtt szülsz az egészséges anyukákkal, csak egy vékony fal választ el tőlük, és hallod picik felsírását, és az anya-apa örömét. Azért sírsz mert elveszik, pár méterrel tőled azért sírnak mert kaptak!
Én átéltem ezt 6 éve...
Előtte lévő délben kaptam lamináriát. Másnap mentem a szülőszobára, előtte el kellett mennem pisilni. Ott kipotyogtak a pálcikák.
Bekötötték az infúziót, de nem oxitocint, hanem naladort. Ez volt reggel 9kor. Vártam a görcsöket, fájásokat, de semmi. Óránként rámnéztek, hogy mi van velem. Aztán éjjel 11kor jött az első fájdalom, ami nem görcs volt. Szóltam a szülésznőnek. Megnézett, és abban a pillanatban elfolyt a magzatvíz. Utána jött a doki, megvizsgált. A víz elfolyása után semmi fájdalom, görcs nem volt. Elaludtam. Fél 4kor felébredtem, hogy kakilnom kell. Csengettem a szülésznőnek. Jött a doki is, megvizsgáltak. Ki voltam tágulva kellőképp, itt nem 5ujjnyira kellett. A doki kívülről rátenyerelt a hasamra, másik kezével meg belülről húzta szegény babámat:( Pár pillanat volt az egész. Utána elvitték:( Engem áttoltak a műtőbe, elaltattak és csináltak egy eü küretet. Reggel 5kor már a szobában voltam. Fizikailag semmi fájdalom, de lelkileg...nem kívánom senkinek:(
Azóta már született 2 kisfiam, az egyik 27 hónapos, a másik 6. Ezt csak azért írom, hogy erőt adjon továbbiakra!
Szia
agyon sajnálom:-( az én kisfiam kromoszóma rendellenességgel született, megkérdezhetem, hogy milyen rendellenességre gyanakodnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!