Mikor fogják már fel az emberek, hogy a szerelem valójában egy pszichózis, ami egy rosszul bekötött gén eredménye?
Most komolyan, a saját bőrömön tapasztalom, hogy amikor hirtelen szerelmes leszek, onnantól minden rossz lesz. Alvászavarok, fejfájás, depresszió.
Legszívesebben kiköpném ezt az érzést, hogy boldog lehessek. Remélem, hogy a tudomány előbb-utóbb megoldást talál a problémára.:(
Már régen felfogtuk. Tudjuk. Na és???? Akkor is jó szerelmesnek lenni.
Sajnálom, hogy Neked ez nem jó. Nagyon sok dologból kimaradsz emiatt.
Mi az, hogy "rosszul bekötött gén"? :O
Van erről valami megbízható forrásod?
Tudomásom szerint a szerelem (és az egyéb érzések, érzelmek) a hormonok működésének következménye(i). A szerelem kialakulásában főleg a dopamin és az oxitocyn hormonok játszanak közre.
Azon meg lehet vitatkozni, hogy mennyire "kezelhetők" az érzelmek; szerintem elég jól.
utolsó attól csak szexuális vágya nem lesz de szerelmes még lehet..
am a meg a fajentartásban van szerepe úgyhogy biztos nem génhiba eredménye lásd állatvilág növények stb
A szerelem kezdetén ezek a tünetek elég gyakoriak. De nem tart örökké. Az alvászavar attól van,hogy folyamatosan gondolkodol valamin,általában azon a személyen,akibe szerelmes vagy. A fejfájás az alvászavar eredménye. A depresszió szintén az alvászavar eredménye. Általában azért leszünk depressziósak,mert túl sokat gondolkodunk és a bolhából is elefántot csinálunk. Erre egy jó példa: Ráírtam. Hú,már eltelt 5 perc és még nem írt vissza. Biztosan már nem szeret. Közben meg azért nem írt vissza,mert nem tudott,vagy más elfoglaltsága volt.
Elég furcsa,hogy egyes emberek a szerelem miatt lesznek boldogok,te meg a szerelem nélkül vagy boldog. Röviden ez lenne az én magyarázatom.
Akkor valami elcseszett selejt vagyok. A természet kegyetlen, hogy nem halva születtem. Lehet hogy könnyebb lenne úgy...
Áhh magányosan, öregen és becsavarodva fogok meghalni, de legalább a természet takarít. Ha szerencsém van rákos leszek vagy Parkinson kóros.
Kérdező, ideje, hogy felkeress egy pszichiátert. Te nem a szerelemtől vagy depressziós, hanem valami mástól. Valamiféle értékdegenerációd van. Általában az ember úgy születik, hogy szeret élni, nem akar meghalni (bár tudja, hogy fog), és kívánja a szerelmet. Annak összes gyötrelmével és boldogságával. Akkor is kívánja, ha éppen abban a pillanatban utálja (többnyire inkább szerelme tárgyát).
Tehát keress orvost, nem selejt vagy, hanem beteg.
Szerintem sem ártana neked egy jó pszichológus.
(Már ha komolyan gondoltad ezt az egészet, és nem csak "szórakozol".)
Azoknak meg, akiknek nem tetszett a válaszom, tessék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!