Mi a szerelem tudományos magyarázata?
A konkrét érzés az izgalom. (Adrenalin szint emelkedés, stb...)
De hogy micsoda maga a szerelem mint érzés, és miért okoz ilyen reakciókat - na ennek a magyarázatára nem vállalkozom. :-)
Csak kíváncsiságból,elgondolkodtam rajta.:)
Amúgy köszönöm a válaszokat.
azért azt jó ha tudjuk, hogy amikor valaki kimondja, hogy szerelem, akkor aki hallja, szubjektív elképzeléssel rendelkezik arról...az amit Te leírsz, az gyakorlatilag félelem és fájdalom...ez lenne tényleg a szerelem?
én úgy tudom, hogy definíció szerint a szerelem egy olyan dolog, ami szellemi szabadságba teszi az egyént, nem pedig lekorlátozza, félelembe rakja és fájdalmat okoz.
megj: amiket leírtál, az az összes érzelmi állapotra érvényes, és beláthatjuk, hogy nem éppen kellemes az érzés...a szerelem egy kellemetlen érzelmi állapot lenne? nem lehet hogy ez valami más, mintsem a szerelem? nem lehet, hogy az emberek egy hatalmas tévedésben vannak a szerelemmel kapcsolatban?
üdv
28/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!