Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon mindenki tudja a vércsop...

Vajon mindenki tudja a vércsoportját?

Figyelt kérdés
ha nem azt hogy lehet meg tudni?
2009. okt. 24. 19:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Én nem tudom..

Elvileg beleírták a születési papírjaimba, gyakorlatilag nem.

Rettegek a vérvételektől, el szoktam ájulni, stb..14 éves koromban kötelező volt elmennem rá, megkértem, hogy nézzék meg a vércsoportomat is, erre mondták, hogy arra majd külön jöjjek be, és majd megvágják az ujjam, majd abból megnézik..nem tudom, miért ne tudtak volna abból a rakás vérből egy kicsit erre félretenni..

Szóval még most sem tudom, pedig érdekelne, de ezért nem fogom szurkáltatni az ujjam.

17/l.

2009. okt. 24. 22:30
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem AB negatív ami a legritkább
2009. okt. 24. 22:39
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos legtöbbn nem. Pedig fontos volna az egészségügi ellátás szempontjából, az ember saját érdekében. Több országban a személyi iratokban szerepel, nálunk ezt évtizedek óta tervezik bevezetni, de máig nem sikerült.
2009. okt. 24. 23:13
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A+:D
2009. okt. 25. 01:41
 15/24 anonim ***** válasza:
91%
Én tudom a sajátomat és a szüleimét is. Még általános iskolás koromban elmentünk két barátnőmmel vért adni, aminek az lett az eredménye,hogy nem adhattam vért,mert vérszegény vagyok,viszont sikeresen megtudtam a vércsoportomat, ami 0 Rh+, tehát szükség esetén bárkinek adhatok vért.Volt később két műtétem, ott szintén ráírták a kórlapomra a vércsoportomat. A körzeti orvostól megkérdezheted a vércsoportod, de külön kérhetsz beutalót vérvételre is.
2009. okt. 25. 07:36
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:13

Semmi jelentősége, hogy le van írva egy papírra vagy nincs leírva egy papírra. Minden véradás előtt ellenőrzik a beteg vércsoportját.

Én perpill nem emlékszem, de anyu tudja.

2009. okt. 25. 08:29
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

Rendszeresen adok vért, és ha nem is kérdezed meg, ráragasztják a tasakra nagy betűkkel az adataidat, és ott virít nekemd az AB+ (azaz akárkitől kaphatok, juhéj). A 0+-osnak meg mondom, hogy a 0- adhat akárkinek vért, nem a 0+.

Aki meg kérdezte, hogy mitől lesz vércsoport. Ezt a kettőt szokták csak nézni, mert ezek okoznak kompatibilitási problémákat (azaz A-s vért nem kaphat B-s, mínuszos nem kaphat +-ost, ilyesmik), de nagyon sok szempont van. Az AB-t egy gén határozza meg, ami lehet A, B vagy 0, és ugye kettő van belőle, mert anyád és apád is adott egyet. Ezek után nem nehéz kitalálni, ha mindkett 0 akkor a véred is 0-s, egyébként egyértelmű. A - is recesszíven öröklődik.

2009. okt. 25. 10:03
 18/24 anonim ***** válasza:
91%
10:03 - Az öröklődés nem pontos, az RH az, ami ha mindkét szülőnek ugyanaz (- vagy +) akkor a gyereknek is az, mint a szüleinek, de a csoport több generáción keresztül öröklődhet, erre bizonyíték apámék családja, ahol apámék 7-en, az ő apjáék pedig 11-en voltak tesók, és van A, B, AB és 0 vércsoportú is a testvérek között.
2009. okt. 25. 10:16
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi a problémád? Ha csak akkor lesz + ha mindkettő + és csak akkor lesz - ha mindkettő -, akkor milyen RH-s akinek egyik szülőtől + a másiktól - van? Ne beszéljél már zöldségeket. Az A-B-s keveredés meg tökéletesen belefér: ha egyik szülő A0-s, a másik B0-s akkor minden kijöhet könnyedén.
2009. okt. 25. 19:51
 20/24 anonim ***** válasza:
65%
Én nem tudom,pedig sokszor vettek tőlem vért,és teljes vérképet is csináltak,de nem írták rá a papírra.Én is szeretném tudni,hogy milyen vércsoportba tarozom.Annyit tudok,hogy anyukámnak 0-ás.
2009. okt. 26. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!