Erre egy jó szemléltetést láttam múltkor. A tér időt képzeld el olyannak mint egy gumiasztal, ara rátettek egy nagy golyót és egy kisebbet, a kicsi elkezdet a nagyobbik körül keringeni. Tényleg működik próbáld ki! Persze át is szakadhat a gumiasztal(vagy téridő) mivel végtelen csak elméletben létezik valóságban nem, ezért ez sem bír el mindent, így keletkeznek a fekete lyukak.
2013. júl. 20. 17:57
12/26 pipiiikukac válasza:
Létezik egy újabb elmélet is, miszerint a Nap -nak köszönhetjük ezt a hatást. Pontosabban a napszélnek.
2013. júl. 21. 14:02
13/26 anonim válasza:
"Pontosabban a napszélnek."
Hát én szakadok.:D
2013. júl. 21. 14:07
14/26 anonim válasza:
Jézusom kik járkálnak ide válaszokat osztogatni...
2013. júl. 22. 15:49
15/26 anonim válasza:
A gumiasztalos cuccot én is láttam a History-n nem tudom miért pontoztad le kedves utolsó? Ráadásul elég neves professzor volt de te ha okosabb vagy írjál jobbat. A napszeles teória tényleg röhejes.
2013. júl. 22. 16:42
16/26 anonim válasza:
Kimondta, hogy én pontoztam le agyaska...?
2013. júl. 22. 16:50
17/26 anonim válasza:
hogy lehet ilyen kérdést feltenni.hány éves vagy, 8?
a nagyobb testek vonzák a kisebbeket
u.i
google a barátod
2013. júl. 23. 00:52
18/26 Makoscsiga válasza:
"A gumiasztalos cuccot én is láttam a History-n nem tudom miért pontoztad le kedves utolsó?"
Az egy rendkívül félrevezető hasonlat: a gumilepedőn való behorpadást egy külső test által keltett gravitációs hatás okozza, ami nincs is benne a modellezett rendszerben! Szerintem ez borzalmasan nyomi hasonlat. Persze aki nem gondol bele annak lehet, hogy megteszi.
2013. júl. 23. 01:54
19/26 anonim válasza:
00:52,
Tévedés, a kisebb test is vonzza a nagyobbat. Két test között lesz egy gravitációs tömegközéppont, és abba az irányba indul el mind a két test. Pl a Föld és a Hold esetben ez a pont a Föld kérge alatt van, ez körül kering a két égitest. Viszont a Plútó és a Charon esetében ez a pont a két bolygó között van, így ott szabályosan bukdácsolnak a nap kerül keringés közben :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!