Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi hoza létre a bolygóban a...

Tamas2000 kérdése:

Mi hoza létre a bolygóban a gravitáció?

Figyelt kérdés
2013. júl. 20. 10:27
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
60%
Erre egy jó szemléltetést láttam múltkor. A tér időt képzeld el olyannak mint egy gumiasztal, ara rátettek egy nagy golyót és egy kisebbet, a kicsi elkezdet a nagyobbik körül keringeni. Tényleg működik próbáld ki! Persze át is szakadhat a gumiasztal(vagy téridő) mivel végtelen csak elméletben létezik valóságban nem, ezért ez sem bír el mindent, így keletkeznek a fekete lyukak.
2013. júl. 20. 17:57
 12/26 pipiiikukac válasza:
16%
Létezik egy újabb elmélet is, miszerint a Nap -nak köszönhetjük ezt a hatást. Pontosabban a napszélnek.
2013. júl. 21. 14:02
 13/26 anonim válasza:

"Pontosabban a napszélnek."

Hát én szakadok.:D

2013. júl. 21. 14:07
 14/26 anonim ***** válasza:
Jézusom kik járkálnak ide válaszokat osztogatni...
2013. júl. 22. 15:49
 15/26 anonim válasza:
A gumiasztalos cuccot én is láttam a History-n nem tudom miért pontoztad le kedves utolsó? Ráadásul elég neves professzor volt de te ha okosabb vagy írjál jobbat. A napszeles teória tényleg röhejes.
2013. júl. 22. 16:42
 16/26 anonim ***** válasza:
Kimondta, hogy én pontoztam le agyaska...?
2013. júl. 22. 16:50
 17/26 anonim válasza:

hogy lehet ilyen kérdést feltenni.hány éves vagy, 8?

a nagyobb testek vonzák a kisebbeket

u.i

google a barátod

2013. júl. 23. 00:52
 18/26 Makoscsiga ***** válasza:

"A gumiasztalos cuccot én is láttam a History-n nem tudom miért pontoztad le kedves utolsó?"

Az egy rendkívül félrevezető hasonlat: a gumilepedőn való behorpadást egy külső test által keltett gravitációs hatás okozza, ami nincs is benne a modellezett rendszerben! Szerintem ez borzalmasan nyomi hasonlat. Persze aki nem gondol bele annak lehet, hogy megteszi.

2013. júl. 23. 01:54
 19/26 anonim ***** válasza:

00:52,

Tévedés, a kisebb test is vonzza a nagyobbat. Két test között lesz egy gravitációs tömegközéppont, és abba az irányba indul el mind a két test. Pl a Föld és a Hold esetben ez a pont a Föld kérge alatt van, ez körül kering a két égitest. Viszont a Plútó és a Charon esetében ez a pont a két bolygó között van, így ott szabályosan bukdácsolnak a nap kerül keringés közben :)

2013. júl. 23. 06:48
 20/26 A kérdező kommentje:
öszi már mindent tudok
2013. júl. 23. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!