Miért van gravitáció?
:D mert?
te beszélsz itt a semmibe baromságokat. hol van összefüggésben a tömeg és a gravitáció a relativitáselméletben, írd le nekem azt a képletet!
félkegyelmű
"Az általános relativitáselmélet Riemann terekben dolgozik. Egy tér metrikáját a metrikus tenzor határozza meg. A metrikus tenzorból számolhatók ki a Christoffel-szimbólumok és a Riemann-Christoffel tenzor, amik a tér "görbeségére" vonatkozó mennyiségek. Az elmélet lényege az, hogy megmutatja, miképpen hat a TÖMEG térbeli eloszlása a metrikus tenzorra."
Érted már?
Nem Riemann geometriában dolgozik, hanem pszeudo-Riemann geometriában, csakhogy rávilágítsak arra hogy az idézet első mondata már rossz.
Ezzel a wikipédiás idézeteddel most nagyon konkrét dolgokat mondtál.. De biztosan neked van igazad, és nem Dávid Gyulának, aki ezt már megtanította, és mindig hangsúlyozta hogy a tömeg és a gravitáció nincs szoros kapcsolatban egymással.
kérdésedre válaszolva, én eddig is értettem, te nem érted. de engem ez az értelmetlen vita nem érdekel, mert nincsenek meg az eszközeid hogy érdemben vitatkozzunk, ha csak egy wikipédiás idézettel vagy képes előjönni
Én legalább azzal előjöttem. Bár sok éve ezer helyen olvastam, hallottam, hogy a téridőt a benne lévő tömeg görbíti meg, ilyen módon az felel a gravitációként ismert jelenségért.
Hogy szerinted, és Dávid Gyula szerint mi, az eddig sajnos nem derült ki, de nyilván nem is fog :)
Én egy helyen sem olvastam, de nem csodálkozom azon, hogy te igen, és azon sem, hogy kiállsz amellett, mert én is ezt tenném. Ismeretterjesztő könyvekben, filmekben elhangzottakat nem szabad kézpénznek venni, mert tele vannak tévedésekkel, főleg az ami a relativitáselmélettel foglalkozik. megpróbálják elmagyarázni a laikusoknak ennek a lényegét, de abból senki nem érti meg, aki meg azt állítja hogy ennyiből megérti, az hazudik, vagy még nincs tisztában azzal hogy nem érti. És persze ezek tele vannak tévedésekkel, félrevezetésekkel, tragikus baromságokkal (kedvencem hogy ha egy test gyorsul, akkor a tömege is nő. na aki az ismeretterjesztőket nézi, az erről azt hiszi hogy igaz, de aki ért a fizikához, az be tudja látni, hogy ez ökörség).
Amikor mi levezettük az Einstein egyenleteket, akkor még a legelején amikor kijöttek a mindenféle tenzorok meg objektumok amiket te is idéztél wikipédiáról, még semminek nem volt fizikai jelentése, csupán csoportelméletből meg hasonlókból jöttek. Fizikai jelentést csak később adtunk nekik, és sehol nem szerepelt a tömeg, ahol közvetlen kapcsolatba lehetne hozni a gravitációval.
Azt mondtad ostoba vagyok, hát ezt is megértem hogy miért mondtad, egy ismeretterjesztők révén "tanult" embertől nem is várok mást. És ezért mondtam hogy értelmetlen vitatkozni.
A tudomány és az ismeretterjesztés nem ugyanaz, te ezt képviseled én meg a másikat.
szevasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!