Mit takar a bölcsészettudományi kar szó? Mit tanulnak ott?
Az eltén jelenleg a következő BA bölcsész szakok futnak:
(én még a régi rendszerben vagyok és nem is BTK-s, akkor még jobban voltak bontva a szakok, legalábbis más karon.)
MA-n a következők indulnak:
Itt le van írva, hogy mi mire jó.
Főleg tanár lehetsz, esetleg ha nyelvszakos vagy akkor azzal is el lehet helyezkedni.. meg vannak az egyértelmű szakok, mint a könyvtár.
Joggal pedig jogász, ügyvéd, bíró..
"ott tanulsz"
ez egy gyűtőnév, nem lehetsz semmi, itt vannak szakok, ez nem egy konkrét terület, de te most vagy nagyon kicsi vagy vagy szándékosan szivatod a népet :-D
A népi humor úgy tartja, hogy első sorban árufeltöltő...
(Egyébként én is bölcsész vagyok, szóval ez olyan mint Cyrano-nál, nekem szabad... :) )
Bármelyik EU-tagállamban lehetsz büfés vagy ruhatáros.
(Medikus, aki szomorúnak tartja, hogy ide jutott a magyar bölcsészettudomány...)
Szaktól függ.
Elsősorban tanár képzés megy, de lehetsz nyerlvész, fordító, könyvtáros, levéltáros, múzeológus, történész, régész, filozófus, filozófus, filológus, esztétikus vagy még sok minden más.
Az már más kérdés, hogy mire mész vele.
Jogon?
Ezt komolyan kérdezed?
Jogász, vagy ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!