Miben hasonlítunk mi vámpírok az emberektől pszichológiailag?
Rátok is fér az a nevelés, ha már eddig elmaradt. :P
Sceptic, ügyes vagy, beírhatsz magadnak egy piros pontot. Vagy amilyen színűt akarsz, én nem ragaszkodom a piroshoz. :)
És ma annyira demokratikus vagyok, hogy azt is megbeszélhetjük közösen, hogy ma mit játsszunk ebédig, mivel sajnos az udvarra nem lehet kimenni az eső miatt. Kinek van ötlete? :D
Ez jó ötlet. :)
Milyen munkát szeretnél?
Levehetjük a polcról az összes Legót, és építhettek szebbnél szebb házakat, szállodákat, gyárakat, akár egész városokat.
Vagy mehetünk a babaszobába szakácskodni. Amíg ti főztök és megterítetek, addig kérek a konyhás nénitől mindenféle fűszereket, és játszhatunk olyat, hogy bekötött szemmel ki kell találni az illata és az íze alapján, melyik melyik.
Vagy lehettek festők, ha elővesszük a rajzlapokat és az egyéb kellékeket; munka közben hallgathatunk szép zenéket is.
Esetleg Süsüke megint mondhatna mesét nektek, ha megérkezik ma egyáltalán az oviba. :D
Mai érettségi tételem Széchenyi István
Széchenyi István volt a legmagasabb magyar. Kossuth Lajos bár nem volt olyan magas, mégis elmondható, hogy Széchenyi kortársa volt. Kossuth Lajosnak fontos szerepe volt a szabadságharcban, de erre majd később még kitérek. Kossuth Lajos lovasszobra a Kossuth téren található, melynek érdekessége, hogy a ló jelenleg II. Rákóczi Ferenc szobra alatt található. A ló egyébként négylábú állat, az emlősök közé tartozik, páratlan ujjú patás. A patáján általában patkó van, amit a kovácsok készítenek. A kovácsok a kemence fűtésére leginkább szenet használnak. A múlt héten láttam éppen a tévében egy dokumentumfilmet a szénbányászatról, miközben a másik adón Kossuth Lajos életéről ment egy dokumentumfilm. Ebből is látható, hogy Kossuth Lajos mennyire összetett személyiség volt.
Kossuth Lajosnak – mint ahogy arra már kitértem – jelentős szerepe volt a szabadságharcban.
> Süsükét megdicsérem a mesemondásért, bár ezt felfoghatom egy újabb - egyelőre sikertelen - kísérletnek is arra, hogy kikergessen vele a világból...
Hát én nem mondtam neked, hogy nem hazudnak azok, akik nem tagadják, hogy nem akarlak kikergetlenül hagyni. De azt sem mondtam, hogy igen. Pedig nem.
Wadmalac, ha te munkaidőben egész nap a neten lógsz, az most _igaz_ mese, vagy _szép_ mese? :D
A csúnya beszédért pedig most már ki fogom mosni a szádat szappannal. :P
[De nehéz veletek néha, gyerekek... Pedig mennyivel jobb lenne mindannyiunknak, ha nem kellene állandóan fegyelmezni titeket... :D]
Süsü, ez az érettségi tétel nem semmi rizsázás volt, köszi. :)
A ragozós játékba viszont inkább nem mennék bele, úgysem tudnálak túlszárnyalni.
A madarasat én így ismerem: "Ha három madár lennék, nézhetném magamat hátulról, ahogy magam előtt repülök."
A lényeg, hogy az élet olyan izgalmas. Az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!