Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van még értelme az ilyen nagy...

EagleHUN kérdése:

Van még értelme az ilyen nagy mértékű éjszakai világításnak, amit ma használ az emberiség?

Figyelt kérdés

Nem a szép épületek díszkivilágításával van bajom.

Boltok és reklámfények, meg a túlzott közterületi világítással.

Már úgy értem visszatart valakit a lopástól?

Persze valamennyi közterületi (út) világítás szükséges a balesetek elkerülése végett, de szerintem bőven elég lenne a kereszteződéseket, kanyarokat, zebrákat kivilágítani.

A mellett hogy drága, fényszennyezést okoz, megzavarja az élővilág és az ember életciklusát.

Íme egy pozitív cikk a témában:

[link]

Bocs de nem találtam erre jobb kategóriát.

2013. febr. 18. 14:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%
A paksi erőmű teljesítményét amúgy a legritkább esetben módosítják.
2013. febr. 19. 06:40
 12/15 A kérdező kommentje:
11-es ez nem így van. Amióta szélturbinák vannak az országban a Paksi erőművel kompenzálják a "rángatást", mondjuk morgolódnak is miatta, mert csökkenti az élettartamát és a hatékonyságát. A gázturbinás gyors erőműveket kellene beüzemelni, amik vésztartalékban vannak, azért meg a villanyszolgáltató morgolódik, mert drágábban tudja őket üzemeltetni. Lényegében ez a töréspont az állam és a magán szolgáltatók közt, ez az egyik oka hogy vissza kell vásárolni, különben nem épülhet több szélfarm az országban.
2013. febr. 19. 15:16
 13/15 anonim válasza:
Igen! Eleve nem kellett volna megengedni a külföldi áramszolgáltatók hazai jelenlétét! Ilyen alapdolgok kell, hogy az állam saját kezében legyenek!
2013. febr. 25. 15:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Habár, utálom a filozófiát és imádom a racionalitást, most egy picit filozófiai síkra terelném dolgot. Mit ér az élet ha csak a létfenntartásra elegendő dolgokat adjuk meg magunknak, amikor sokkal többre is képesek vagyunk. Azért világítanak ki minden olyan szépen éjszaka mert ez szimplán gyönyörű, és magyarország még sehol sincs kivilágítás szintjén. Sokkal szebb lenne a budapest 5-ször annyi fénnyel :)

New Yorkban élek 3 éve és nem tudom megszokni ezt a rengeteg fényt éjszaka a belvárosban. Mindig ámulatba ejt. Jártam már Hongkong-ban és az is gyönyörű valami hihetetlen szép azzal a rengeteg fénnyel. Sok mindent vesztene az emberiség, ha lekapcsolnák a fényeket.

Végezetűl, pedig nyáron csináltam egy videót arról hogy milyen is az éjszakai csillogás new yorkban :)

http://www.youtube.com/watch?v=g04cjagS2E8

2013. ápr. 13. 10:30
 15/15 A kérdező kommentje:

Nos részben elkezdték megvalósítani a közvilágítással való takarékoskodást:

[link]

2018. jan. 21. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!