Van valami értelme az IQ teszteknek, vagy igazából nem számít az eredmény?
Csináltam már IQ teszteket és többnyire 100-130 között mozogtak az eredmények, de többször volt kevesebb. Azt olvastam, hogy a matekhoz, informatikához jó intelligencia kell, ezért kicsit meghátráltam. Pedig értem a matekot is, és nem vagyok se rossz tanuló, se nehéz felfogású. Nem tudom, hogy akkor most számít-e az IQ vagy csak egy szám, amit egy teszt ad.
16/f
Miután a 100 az átlagos eredmény, 100-130 között jónak mondható az eredményed.
Egyébként az eltérés valószínűleg abból adódik, hogy online teszteket csináltál. Rendes IQ teszt nem érhető el online ingyen. Az online tesztek pedig egyáltalán nem pontosak.
Ha a továbbtanuláson gondolkozol, azt ne iq tesztek, hanem az érdeklődésed, a tanulmányi eredményed és a tanáraid véleménye alapján tedd. Ezeknek sokkal nagyobb a jelentősége :)
Körülbelül ilyen értékek között mozoghat az IQ-d, ahogy a többségnek is.
Az internetes IQ-tesztek többségét nem kell komolyan venni.
Az összefüggések megkeresésével és a logikus gondolkodással függ össze, ezért előny ott és más reáltárgyaknál, de nem kell rá alapozni.
Igen, csak egy szám, amit egy teszt ad, de vannak megbízhatóbbak is, ha jól tudom, ez a legjobb: [link]
Köszönjük, hogy kitöltötte tesztünket!
Az Ön intelligenciahányadosa (IQ)
112
Ez az átlagon felüli érték magasabb,
mint az emberek 78%-áé.
Dejó nekem :D
Minden képesség és készség fejleszthető, csak gyakorolj kitartóan. Plusz egyéb módokon is fejlődhetsz: matematikai és logikai játékok, nyelvtanulás, nyelvi játékok, tehát bármi, ami "tornáztatja az agyat". Plusz minőségi zenék hallgatása és hangszerjáték, mert a zene bizonyítottan minden képességterületre jótékonyan hat.
A Mensa online tesztje pedig nemcsak hogy díjmentes, de megbízható is; viszont a leírásban olvashattad, hogy csak 18 éves kortól ad pontos eredményt.
Szerintem egyátalán nem érdemes IQ tesztet gyakorolni... persze több pontot kapsz a következő teszten, de az végül nem számít.
Ha mindenáron gyakorolni akarsz valamit, akkor azt gyakorold, amiben jó akarsz lenni. És szereted. Végső soron az dönti el, hogy ki mennyire lesz jó egy adott feladatban.
Programozás meg annyira széles skálán mozog (intellektuális kihívás tekinteténen), hogy ott szerintem százon felül mindenki megtalálja a maga szintjének megfelelő feladatot weblapszerkesztéstől arcfelismerő program készítéséig.
Bocs, de nem az IQ-tesztek gyakorolására kérdezett rá a kérdező, hanem a logikus gondolkodás és az összefüggések látásának fejleszthetőségére.
Szerintem egyébként akár csak szórakozásképp is ki lehet tölteni időnként egy-egy tesztet, amibe épp belefut az ember; de mint tudjuk, ezek az online tesztek néhány kivételtől eltekintve nem megbízhatóak.
Eszembe jutott egy másfajta teszt, amivel két héttel ezelőtt találkoztam:
Ha van kedvetek, próbáljátok ki. :)
Az én eredményem nagyon elmaradt a magam által elvárttól; úgyhogy rendesen megleptem és elkeserítettem magam. :P
Megoldottam ezt a másik tesztet is. Az első kérdésnél rosszat válaszoltam, gyorsan reagáltam rá. A 6-osnál pedig sejtettem a jó választ, de gondoltam, hogy hátha beugratós, végül rosszra nyomtam. 8-ast elrontottam megint :O
Végül 67%-os lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!