Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért tüsszögünk a Naptól?

Miért tüsszögünk a Naptól?

Figyelt kérdés

2012. dec. 29. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a Naptól, a nagyon erős fénytől általában.

Úgy tudom, hogy a látóidegek nincsenek "jól szigetelve", ezért amikor nagyon erős ingerület megy át rajtuk, az áthat más idegekre is, ettől a tüsszentés. Semmi evolúciós haszna nincs.

Megjegyzés: ritka, de van olyan, hogy valaki minden orgazmusánál tüsszent. Szegény.

2012. dec. 29. 13:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem tüsszentek a naptól...
2012. dec. 29. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:
57%

Megoldás: ne nézz egyenesen a napba.

Még jobb: tavasztól őszig napszemüveg.

Nekem bevált. :)

2012. dec. 29. 14:54
 4/7 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Fényérzékenységed lehet,mivel(feltételezem)keveset tartózkodsz a természetben és nem fordulsz a fény felé!Két-három nap fénykúra és elmúlik a fényérzékenységed!Próbáld ki!Fordulj a nap felé,de ne a napba nézz,hanem fókuszálj más irányba!Ellenben,ha lehunyod a szemed,igyekezz minél pontosabban a napba nézni!Kezdetben könnyezni fogsz,de ez hamar elmúlik!

Napszemüveget ne viselj,mert ezzel épp az ellenkező hatást éred el,eltakarod a szemed a természetes fény elől!Ha ez lenne a természetes,napszemüveggel születtél volna!

2012. dec. 30. 09:29
 5/7 anonim ***** válasza:
A Kryptonról származunk...
2012. dec. 30. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:
2013. jan. 2. 02:41
 7/7 anonim válasza:
2014. máj. 27. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!