Készíteni szeretnénk egy Naprendszer modellt. A Naptól 2 méterre elhelyeztük a Földet. Milyen messzire kell elhelyeznünk a Naptól ebben a modellben - a Merkúrt - a Vénuszt - a Jupitert - a Szaturnuszt - a Neptunuszt?
sztem próbáld csak ránézésre mert a méreteket így nehéz kiszámolni.
Nézd meg ezt az oldalt marha jó de itt is olyan szinten van kicsinyítve a naprendszer,hogy már ennél kisebbet nem is lehet elképzelni.
Merkúr : 0,775 m
Vénusz : 1.445 m
Föld : 2 m
Mars : 3.048 m
Jupiter : 10.407 m
Szaturnusz : 19.088 m
Uránusz : 38,393 m
Neptunusz 60,191 m
maci
Ezzel az egész méretarányos dologgal csak az a gond, hogyha nem csak a távolságokat akarod méretarányosra csinálni hanem a bolygóméreteket is, akkor ha a Föld 24 cm átmérőjű lesz (mint egy kosárlabda) akkor a napot 26 MÉTER átmérőjűre kéne csinálni.
Ha 2 méterre lesz a naptól a föld akkor a méretarányok szerint a napméretnek ~ 21 cm-nek kéne lennie, akkor viszont a föld kb. egy gombostűfej méretű.
Úgyhogy én ezt átgondolnám :)
Szerintem felesleges ennyire "pontosan" dolgozni.
" ...Ha 2 méterre lesz a naptól a föld akkor a méretarányok szerint a napméretnek ~ 21 cm-nek kéne lennie, akkor viszont a föld kb. egy gombostűfej méretű..."
A Nap -helyesen- ilyenkor 18.56 mm átmérőjű :)
Na nem mintha nem mindegy volna :DDDD
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!