MI lesz 2012 december 21. -én?
#33: Igen, minden elméleteben keresem az érvelési hibát, elvégre a tudományok kategóriában vagyunk, itt azért jobban kell ragaszkodni a tudományos módszertanhoz való hűséghez. Ha nem tényekre alapozzuk a világképünket, ha nem objektív, racionális érveléseken keresztül vonunk le következtetéseket, hanem prekoncepciók alapján, „tetszik-nem tetszik” alapján alakítjuk ki a világképünket, akkor egy nem valós képet fogunk kialakítani magunkban a világról, így persze önmagunkról is. Ez lehet, hogy rövidtávon boldogságot okoz, de hosszútávon nem.
Amúgy nem keresem a hibát mindenben. Egy étellel, zenével, sakkjátszmával, vagy egy ajándékkal szemben nem vagyok maximalista, nem a hibát keresem, hanem a jót, a szépet. Szóval nem mondanám, hogy !mindenben! a hibát keresném. Kizárólag az elméletekkel, véleménynyilvánításokkal szemben vagyok ilyen „szigorú”, de én azt gondolom, hogy egy igazságot kereső embernek ezt a hozzáállást kellene követnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!