Szerintetek 2012 dec21-én mi fog történni?
Szia kérdező. Itt egy elég jó válasz erre.
A videó már előjött egy másik kérdésnél. (Lehet ugyanaz linkelte be.) Lásd: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__37..
Ott ezt válaszoltam rá:
„Huhh, hát ez a videó erősen sántít. Az a baj vele, hogy a legalattomosabb fajta, tényekből indul ki, hozzácsap pár feltételezést, majd olyan következtetéseket von le, ami csak egy prekoncepció tükrében logikus, amúgy nem állja meg a helyét, nem objektív. Itt-ott kimondottan hülyeséget mond. Amúgy valahol lehet érezni, hogy próbálja a videó úgy beállítani, hogy a „fizikusunk” nem nagyon hisz az összeesküvés elméletekben. (Persze azért elég jól ismeri őket, hivatkozik rájuk). Szóval próbál az egész pengeélen egyensúlyozni, elhitetve a nézőben, hogy itt bizony egy objektív, elfogulatlan, tudományos alaposságú véleményről van szó. Hát a lényegét tekintve egy frászt tudományos. Maximum használ fel olyan tényeket, amelyek tudományosan megalapozottak.
Kíváncsi lettem, ki ez a Dr. PhD. Magyar László. (Ez így önmagában vicc, hiszen vagy Dr. vagy PhD., hiszen a PhD-ben benne van a doktor.) Rákerestem a Google-ban, és nem találtam a videóra hivatkozáson kívül semmit. Több eset lehetséges. Vagy tényleg letette a doktorit, de azóta más területen dolgozik (pl. mérnökként), vagy eleve nem doktor. Mindenesetre tudományos munkája nem található sehol. Én ennek tükrében még abban sem vagyok biztos, hogy Magyar Lászlónak hívják.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!