Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szinesztéziás emberek! Ki...

Szinesztéziás emberek! Ki milyen fajta szinesztéziával rendelkezik?

Figyelt kérdés

Bennem nem rég tudatosult hogy mi is zajlik a fejemben valójában, mivel eddigi életem során ezeket a dolgokat természetesnek vettem. Azt hittem, hogy mindenki így gondolkodik, és hogy a "szinesztézia" csupán egy költői eszköz. TV-ben láttam erről műsort, utána is olvastam sokat, fura volt hogy ezeket a dolgokat milyen különlegesnek ítéli meg a többi ember. Érdekelne más szinesztéziával rendelkező ember világképe is.

Nálam ezek vannak jelen:

graféma-szín

zene-szín

számtérkép

évtérkép

számok személyiséggel rendelkeznek

2012. nov. 4. 22:00
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
Úristen de későn vagyok itt! Én is leírt szavakhoz, betűkhöz társítok színeket, illetve nálam is jelen van ez az illat-íz dolog. Kedves ismeretlen,aki a sex-et kérdezte:nálam leírva sötétzöldeskék :D
2020. ápr. 8. 05:43
 32/34 anonim válasza:

Nekem is van elég sok szinesztéziám

év- hónap-naptérkép,

számtérkép

betűk-> szín

számok-> szín

hónapok is színesek

különböző hangszerek hangjai más-más színűek

hét napjai is színesek, ez a kedvencem, mert ilyenkor egész nap körülvesz egy adott szín, főleg kora reggel betölti az egész látóteret

Vannak nagyon vicces dolgok is, pl amikor a netfit ingafutás színét látom:) Másik kedvencem meg hogy a legszebb szó maga a "szinesztézia" rózsaszín, piros színátmenet... Nektek milyen?

2020. ápr. 25. 21:41
 33/34 anonim ***** válasza:

Ez hülyén hangozhat de:

Marina-Blue c. számának kommentjénél olvastam ezt és megnéztem mi a szinesztézia, akkor ismertem fel, hogy az vagyok.

A B nálam mindig is ciklámen volt a C sárga a Z zöld... A F fehér a T kékes a D zöld a G narancs... :D

2023. jún. 3. 21:17
 34/34 anonim ***** válasza:

Én meg mêg anapokat is annak látom

Tehát a

A hétfő fehér

A kedd lila

A szerda fehér

A csütörtök pink

A péntek kék

A szombat szürke

A vasárnap sárga

2023. jún. 3. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!