Szinesztéziás emberek! Ki milyen fajta szinesztéziával rendelkezik?
Bennem nem rég tudatosult hogy mi is zajlik a fejemben valójában, mivel eddigi életem során ezeket a dolgokat természetesnek vettem. Azt hittem, hogy mindenki így gondolkodik, és hogy a "szinesztézia" csupán egy költői eszköz. TV-ben láttam erről műsort, utána is olvastam sokat, fura volt hogy ezeket a dolgokat milyen különlegesnek ítéli meg a többi ember. Érdekelne más szinesztéziával rendelkező ember világképe is.
Nálam ezek vannak jelen:
graféma-szín
zene-szín
számtérkép
évtérkép
számok személyiséggel rendelkeznek
Nekem is van elég sok szinesztéziám
év- hónap-naptérkép,
számtérkép
betűk-> szín
számok-> szín
hónapok is színesek
különböző hangszerek hangjai más-más színűek
hét napjai is színesek, ez a kedvencem, mert ilyenkor egész nap körülvesz egy adott szín, főleg kora reggel betölti az egész látóteret
Vannak nagyon vicces dolgok is, pl amikor a netfit ingafutás színét látom:) Másik kedvencem meg hogy a legszebb szó maga a "szinesztézia" rózsaszín, piros színátmenet... Nektek milyen?
Ez hülyén hangozhat de:
Marina-Blue c. számának kommentjénél olvastam ezt és megnéztem mi a szinesztézia, akkor ismertem fel, hogy az vagyok.
A B nálam mindig is ciklámen volt a C sárga a Z zöld... A F fehér a T kékes a D zöld a G narancs... :D
Én meg mêg anapokat is annak látom
Tehát a
A hétfő fehér
A kedd lila
A szerda fehér
A csütörtök pink
A péntek kék
A szombat szürke
A vasárnap sárga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!