Szinesztéziás emberek! Ki milyen fajta szinesztéziával rendelkezik?
Bennem nem rég tudatosult hogy mi is zajlik a fejemben valójában, mivel eddigi életem során ezeket a dolgokat természetesnek vettem. Azt hittem, hogy mindenki így gondolkodik, és hogy a "szinesztézia" csupán egy költői eszköz. TV-ben láttam erről műsort, utána is olvastam sokat, fura volt hogy ezeket a dolgokat milyen különlegesnek ítéli meg a többi ember. Érdekelne más szinesztéziával rendelkező ember világképe is.
Nálam ezek vannak jelen:
graféma-szín
zene-szín
számtérkép
évtérkép
számok személyiséggel rendelkeznek
Sziasztok!
Én is az vagyok. Kb egy hete tudtam meg. Én az hittem hogy mindenki színesnek látja a szavakat, számokat, illatokat. Nagyon könnyű így tanulni. Ez a tér és időbeli dolog nagyon király lehet, sajnos én ilyet nem tudok, pedig az még lehet ennél is jobb :D
Sajnos nem sokat lehet erről olvasni sehol. Lehet ezt fejleszteni valahogy? Bár gondolom nem.
Hát, ez nagyon érdekes!
Elárulná nekem egy szinesztéta, hogy milyen színűnek látja a Delory Nadin nevet?
Delory Nadin
A Delory dióbarnából megy át bíborvörösbe.
A Nadin nekem nem túl szép, mert kékeslilával indul, de a d miatt középen az is bebarnul, és ez nekem nem tetszik.
Nekem a tapintás-érzékelésem is aktviálódik, a Delory enyhén domborodó, bársonyos, mégis fatapintású, a Nadin viszont kicsit ragadós felületű, kemény. Mintha sok matrica lett volna ráragasztva, majd leszedve.
Delory Nadin
A rózsaszín és a citromsárga keveredése. A Delory magában citromsárga, a Nadin pedig rózsaszín. De együtt kissé összefolyik. Nekem ezek kellemes színek, így ehhez én egy "pozitív" személyiséget kötnék.
# 22/27
elkérhetném az elérhetőségedet?
Javítanám *22/28
Erről csinálom a diplomamunkám, és nagyon érdekelne, hogy látássérültként, miben különbüzik a jelenség.
Delory Nadin
A Delory az bőrszínű, az egészet elfedi egy hatalmas bőrszínű D betű.
A Nadinban pedig az N betű vonala fekete, közte pedig sötét narancs, már-már szinte piros. A többi pedig fekete.
Nagyon érdekes, még nem voltam így egyszer sem. Mindkettőre értve. Általában egy névnek egy egységes színe van.
Van, hogy meghatározhatatlan, mert két szín között váltakozik, hullámzik, de akkor is az egész egységesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!