Hogyan működik a Gyakori Kérdésekben a pontozás?
nekem a napokban esett 1%-ot
mert nem vagyok kíméletes, nem mindig azt írom, amit a kérdező szeretne hallani
pedig az oldal arról szól, hogy a véleményünket kérdik....mégis, ha nem tetszik a válasz, nyomják a pirosat, mint a meszes a csengőt
Úgy működik, hogyha az ezotéria rovatba beírod, hogy elraboltak az ufók és a s3ggedbe ültettek egy radarállomást akkor a sok mentálisan sérült felpontoz 99%-ra.
Ha a tudomány rovatba adsz egy korrekt választ akkor a sértődött pistike lepontoz 31%-ra, mert ő nem úgy gondolja, hogy a föld geoid, hanem úgy, hogy lapos.
Én azt veszem észre, hogy a magas százalékos emberek a tipikusan nagyon kib@sott hülyék, akik nem a választ írják a kérdésre, hanem valamit, ami a többi agymosottnak szimpatikus és akkor egymást pontozzák fel és alá :)
Kedves #6-os válaszadó! Meg kell védenem a magas százalékosokat, ugyanis nem érzem magam tipikusan nagyon kib@sott hülyének.:) Illetve valószínű, hogy sok olyan van, akiről írsz, de más tényezők is közrejátszodhatnak a pontok alakulásában.
Megrögzött szkeptikusként én is gyakran felbukkanok a tudományos és ezoterikus témákban, ahol rendre meg is kapom a piros mancsaimat.:) A magas százalékom valószínűleg azzal magyarázható, hogy lényegesen nagyobb arányban veszek részt olyan témákban, amik kevésbé megosztóak (kutyákkal, közlekedéssel, illetve a szakmámmal, számítástechnikával kapcsolatosak). És nem a pontok miatt teszem ezt, hanem egyszerűen az adott témákban vagyok jártasabb, és azokban tudok érdemileg - szerintem - hasznos választ adni. Ez szerencse dolga, ha biológus vagy fizikus lennék (ami egyébként szuper lenne!), akkor a tudományos rovatokban szerepelnék többet, és kb. 30-50 százalék között állnék valahol.
A másik, ami még (gondolom) közrejátszodhat, hogy a válaszaimat igyekszem érthetően előadni és megindokolni.
Tehát teljesen egyetértünk az ezós/tudományos rovatokat illetően, csak na.. nem vagyok hülye.:))
Lefele mindenki sokkal többet pontoz, mint felfele. Ha megnézed, egy kérdésnél ha ugyanaz a válasz jön be háromszor, sokszor egyik sincs felpontozva, pedig ha legalább ők egymást felpontoznák, akkor látszana a 100%. Viszont büntetni mindenki szeret zsigerből, így aztán ha valaki hülyeséget ír (vagy más annak gondolja), akkor tuti megy a mínusz. Tehát a rossz válaszok (értem ezalatt a korrekt de népszerűtlen, és az egyértelműen rossz választ is) mindegyékre megkapja az ember a "büntetést", de a jó válaszoknak csak egy részére (mondjuk a tizedére) kap "jutalmat", és ez attól is függ, hogy az adott téma tagjai mennyire érzik magukat "falkának" és a többiek által üldözöttnek. Mert ha igen, akkor a saját témájukban sokkal inkább felpontozzák egymást.
Éppen ezért a személyes pontszám valójában nem azt mutatja, hogy mennyire okos vagy, hanem hogy mennyi véres vitába futottál bele, ahol két fél hörögve pontozza a másikat lefelé, illetve hogy ehhez arányaiban mennyi olyan témában válaszoltál jól, ahol nagy a felpontozási hajlandóság. Az én pontszámom pl evolúciós vitákban szeret csökkenni, ahol a sok valláskárosult olvasás nélkül pontozza lefelé a biológusokat. Mivel a jó-rossz válaszokra kapott visszajelzés aránya eltér, ezért sokkal több jó válasz kell, mint amennyi választ lepontoztak. Ennek az egyik módszere, hogy ha valaki megérdezi hogy mennyi mennyi 1+1, akkor huszadikként is beírod, hogy 2, mert akkor előbb-utóbb hátha valaki felpontoz.
Az alacsony pontszám tehát kb a következőket jelentheti:
- valóban troll vagy,
- aktív vagy a politika rovatban vagy más hasonló helyen, ahol világnézeti okokból pontozzák egymást lefelé a népek,
- nagyon régóta vagy gyk tag, és mindig lefelé araszolt a pontszámod, mert nem foglalkoztál vele, hogy minden egyszerű kérdést megválaszolj a felfelé pontozás érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!