Milyen okj-ra menjek, ha majd később védő ügyvéd szeretnék lenni?
nyilván nem hiszem azt, hogy okj-vel védő ügyvéd leszek
de szeretnék plus pontokat szerezni az okj-val, hogy könnyebb legyen bekerülni a jogra
és az okj alatt szeretnék egy angol felső nyelvizsgát plusz még egy nyelvet tanulni
ötlete?
milyen okj-ra menjek és hol?
esetleg valami főiskolába aminek van ilyesmi okj-s képzése? (ami beszámít majd ha tovább akarok tanulni utána)
Nem akarlak elkeseríteni, kérdező, de már ebben a tanévben jelentősen csökkent az államilag támogatott helyek száma a jogi karokon; és úgy tudom, a következő tanévtől nullára redukálják, magyarul csak fizetős lesz...
De azért nézz utána, hátha mégse. :)
Viszont akár így, akár úgy, nem hiszem, hogy egy okj-s képzés pluszpontot jelentene; vagy nagyon le vagyok maradva. Szerintem inkább gondolkodj emelt szintű töri- és nyelvi érettségiben, utóbbinál 60 % feletti teljesítés esetén megkapod a középfokú nyelvvizsga-bizonyítványt; ez tuti pluszpont, legalábbis angol nyelvnél, és talán a németnél is. (2 éve az olasz nyelvvizsgáért nem járt pluszpont, nem tudom, ez változott-e azóta.)
Ja, és az egyetem 5 év; ha tényleg tanulni akarsz, nem csak összepuskázni a vizsgákon mindent, akkor kőkemény (magas óraszámok, rengeteg tananyag stb.). Az egyetem (a diploma megszerzése) után kötelező 3 év "ügyvédbojtárkodás", és akkor leszel készen, hogy úgy mondjam.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!