Jogászok, bírok, ügyvédek! Tudnátok válaszolni pár kérdésemre?
Mostanában rengeteg jogász marad munka nélkül, nem megy jól az iparág.. ennek ellenére csináld, amit szeretsz.
Természetesen sokat kell tanulni jogi egyetemen, pont ugyanúgy, mint az összes többin.
Hát ez ilyen biznisz, ahogy idősebb leszel, egyre többet kell majd tanulnod. Jogon meg aztán pláne. De, hogy volt a irodalomtanáromat idézzem, "M.o. bármely egyeteme elvégezhető kellő mennyiségű szorgalommal." -Hát én nem vagyok biztos benne h így van, viszont a jogra egészen biztos h igaz. :)
Amúgy jogon mindenki ötös latinból, de senki se tudja... :)
Igen, az ember megborzong, ha 4-5 évvel későbbi tanulmányokat akarja áttekinteni. Mert túl nagy falatnak véli a mai tudásával, viszont nem veszi figyelembe, hogy évente előbbre jut.
Egyetértek a "minden egyetem elvégezhető..." című megjegyzéssel, már csak azért is, mert különben nem létezne. Szóval csak hajrá, a fontos a folyamatos tanulás a korodnak megfelelő mennyiségben. A tanulás annyi, mint a tanultak megértése, nem bemagolása. Utóbbira a papagáj is képes.
Jogon a római jognál hússzor nehezebb tantárgyak vannak.
Latinból a jogi latint kell tudni, a déklináicókat és azt, ami latinul van a könyvben, az nem vészes.
Polgári perjog, pénzügy, esetleg közigazgatási jog, ami sokkal húzósabb a rómánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!