Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az lehetséges, hogy valaki...

Az lehetséges, hogy valaki azért lesz később soványabb testalkatú, mert kevesebb anyatejet kapott csecsemő korában?

Figyelt kérdés
Milyen egyéb későbbi hatásai vannak ha nem fogyaszt elegendő mennyiségű anyatejet a csecsemő?

2012. ápr. 10. 15:47
 1/6 anonim ***** válasza:
én eléggé sovány testalkatú vagyok és csecsemő koromban nagyon sok anyatejet ittam, probléma is volt ebből mert nem tudtam megemészteni úgyhogy kifostam és mindig éhes voltam. Úgyhogy utána hiába kértem, anyám szép lassan egyre kevesebbet adott (normális mennyiséget, hogy legyen időm megemészteni)
2012. ápr. 10. 15:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem a testalkat egészen biztosan nem függ az anyatejtől. Ami inkább lényeges az anyatejben lévő immunfehérjék, amik védetté teszik a csecsemőt a korai stádiumban. Idővel aztán beindul a saját immunrendszer is és akkor már nem lesz szükség az anyatejben lévőre. Szerintem hosszútávon nincs különbség az anyatejen és a megfelelően tápolt gyerekek között, régen nagyobb jelentősége volt, mert a gyerek jobban ki volt téve fertőzéseknek, és a táplállás sem volt máshogy megoldható.
2012. ápr. 10. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Inkább kövér lesz - ugyanis ha nem anyatejet kap, akkor tehéntejet: az meg édesebb és édesszájú lesz.

Amúgy az anyatej mennyisége alkalmazkodik a csecsemőhöz: annyi lesz, amennyi kell.

2012. ápr. 21. 04:16
 4/6 anonim ***** válasza:

"Amúgy az anyatej mennyisége alkalmazkodik a csecsemőhöz: annyi lesz, amennyi kell."

igen. kivéve, ha több... vagy ha kevesebb...

2012. ápr. 21. 13:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha több, vagy kevesebb, akkor pár nap kell az alkalmazkodáshoz.

Nem kell idegeskedni, mert az zavarja a tejtermelést, és elég vizet kell inni. Ha így is kevés, akkor fejni kell.

2012. ápr. 21. 19:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Az immunrendszer miatt van legfőbben szükség az anyatejre.

Valóban, a tápszertől vagy a tehéntejtől inkább ducibbak, hízásra hajlamosabbak lesznek a babák, ugyanakkor kevésbbé ügyesek, és inkább elkapnak betegségeket.

Viszont ha ezek miatt idegeskedsz, akkor még annyi tej sem lesz a cicidben. Az lenne jó, ha meg tudnál nyugodni, jól táplálkoznál, sok vizet innál, és szoptatás boldogsággal töltene el.

2012. ápr. 21. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!