Királyvizet honnan tudnék beszerezni? Ezüstöt szeretnék megvizsgálni.
Gyakran használnám és ékszerésznél 500 Ft. egy vizsgálat.
Egyébként van külön arany és ezüst királyvíz?
Mondjuk engem is nagyon érdekelne, hogy a királyvízzel hogyan állapítod meg, hogy ezüst-e...
Beledobod, feloldódik. Mint szinte az összes fém, ami a kezed ügyébe esik. A "külön arany és ezüst királyvíz". A királyvíz egy sav-fajta. Ergo nincs belőle külön ilyen-meg olyan. Ezért nem kéne hagyni a kémiát, hogy ne csinálj magadból hülyét ilyen kérdéssel.
Kezdésnek meg vizsgáld meg a sűrűségét, azzal viszonylag sok lehetőséget kizárhatsz.
Jó, akkor átfogalmazom!
Olyan "löttyöt" keresek amit az ékszerészek használnak.
Figyelj nem egyszer vittem ezüstöket ékszerészhez ...., rácsepegtetik a vizsgálószert és az alapján tudják megmondani, hogy ezüst-e vagy sem.
Hasonlót, csak nekem ezüstre kéne. [link]
Ilyen folyadékot keresek!
---- Vagyis ezüst vizsgálatára alkalmas kálium-bikromát oldatot hol lehet venni?
Úgy imádom ezt az oldalt! A kérdésre senki nem tud válaszolni még ha értik is, de kötözködés az megy!
Egyszerűbb lett volna ha megírjátok, hogy rosszul tudom, az nem királyvíz amit én keresek, hanem kálium-bikromát!
Na idefigyelj kedves utolsó! Nem tudom ti miért vontok le ilyen gyorsan bárkiről következtetést ...., de
1. Mikor a kérdést feltettem még nem volt gépem, iPhoneról írtam.
2. " ne csinálj magadból hülyét ilyen kérdéssel. " nem én harapom le bárki fejét, hanem egyesek sértegetnek.
3. Kb. 30 éve tanultam kémiát és ki nem állhatom az okoskodó embereket. A kérdés az volt, hogy mivel tudom megvizsgálni, hogy ezüst-e vagy sem, nem az, hogy mi oldja, meg mi nem oldja, meg miért akarom oldani, stb. baromságok. De nincsen gond, mert holnap megkérdezem az ékszerész csajtól, hogy mi a neve a folyadéknak.
Google-t hidd el többet használom mint te (munkámból kifolyólag, de telefonról macerás, pláne ha már a szemem is gyenge!!!
Kiírsz egy baromi nagy értelmetlenséget, majd válaszolsz kb. 5-6 embernek és leírsz legalább 10-20 mondatot, de a google-ba nem tudsz beírni 3-4 szót?
Mond csak a kérdésedre a válaszokat hogy olvastad el?
Te BAROM ÁLLAT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!