Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Királyvizet honnan tudnék...

Királyvizet honnan tudnék beszerezni? Ezüstöt szeretnék megvizsgálni.

Figyelt kérdés

Gyakran használnám és ékszerésznél 500 Ft. egy vizsgálat.

Egyébként van külön arany és ezüst királyvíz?

2012. okt. 5. 20:21
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
"Beleütött jelzés alapján" ..... Ismerem az szinte az összes jelzés az 1700-as évektől napjainkig, de ha nincs jelezve????
2012. okt. 6. 08:08
 12/22 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk engem is nagyon érdekelne, hogy a királyvízzel hogyan állapítod meg, hogy ezüst-e...

Beledobod, feloldódik. Mint szinte az összes fém, ami a kezed ügyébe esik. A "külön arany és ezüst királyvíz". A királyvíz egy sav-fajta. Ergo nincs belőle külön ilyen-meg olyan. Ezért nem kéne hagyni a kémiát, hogy ne csinálj magadból hülyét ilyen kérdéssel.

Kezdésnek meg vizsgáld meg a sűrűségét, azzal viszonylag sok lehetőséget kizárhatsz.

2012. okt. 6. 10:32
 13/22 A kérdező kommentje:

Jó, akkor átfogalmazom!

Olyan "löttyöt" keresek amit az ékszerészek használnak.

Figyelj nem egyszer vittem ezüstöket ékszerészhez ...., rácsepegtetik a vizsgálószert és az alapján tudják megmondani, hogy ezüst-e vagy sem.

Hasonlót, csak nekem ezüstre kéne. [link]

2012. okt. 6. 12:02
 14/22 A kérdező kommentje:

Ilyen folyadékot keresek!

http://www.youtube.com/watch?v=V6Ykg2DA0dQ

2012. okt. 6. 12:06
 15/22 A kérdező kommentje:

---- Vagyis ezüst vizsgálatára alkalmas kálium-bikromát oldatot hol lehet venni?

Úgy imádom ezt az oldalt! A kérdésre senki nem tud válaszolni még ha értik is, de kötözködés az megy!

Egyszerűbb lett volna ha megírjátok, hogy rosszul tudom, az nem királyvíz amit én keresek, hanem kálium-bikromát!

2012. okt. 6. 12:11
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Mielőtt bárki fejét leharapnád, jelzem, és ajánlottam a hidrogén-halogenideket ( de tudom, hagyjuk a kémiát...), figyelemre sem méltattad.

Amit te keresel:

[link]

[link]

Kb 2 perc alatt googléztam ki ;)

2012. okt. 6. 15:54
 17/22 A kérdező kommentje:

Na idefigyelj kedves utolsó! Nem tudom ti miért vontok le ilyen gyorsan bárkiről következtetést ...., de

1. Mikor a kérdést feltettem még nem volt gépem, iPhoneról írtam.

2. " ne csinálj magadból hülyét ilyen kérdéssel. " nem én harapom le bárki fejét, hanem egyesek sértegetnek.

3. Kb. 30 éve tanultam kémiát és ki nem állhatom az okoskodó embereket. A kérdés az volt, hogy mivel tudom megvizsgálni, hogy ezüst-e vagy sem, nem az, hogy mi oldja, meg mi nem oldja, meg miért akarom oldani, stb. baromságok. De nincsen gond, mert holnap megkérdezem az ékszerész csajtól, hogy mi a neve a folyadéknak.

Google-t hidd el többet használom mint te (munkámból kifolyólag, de telefonról macerás, pláne ha már a szemem is gyenge!!!

2012. okt. 6. 17:18
 18/22 A kérdező kommentje:
Egyébként, szinte mindenki azt hiszi, hogy tizenévesek járnak ide, akik még a Google-t sem tudják használni! Nem gondolkodjatok ilyen egyértelműen, mert nem tudjátok kicsoda aki a kérdést felteszi!
2012. okt. 6. 17:21
 19/22 anonim ***** válasza:
36%

Kiírsz egy baromi nagy értelmetlenséget, majd válaszolsz kb. 5-6 embernek és leírsz legalább 10-20 mondatot, de a google-ba nem tudsz beírni 3-4 szót?

Mond csak a kérdésedre a válaszokat hogy olvastad el?

Te BAROM ÁLLAT!

2017. aug. 9. 21:15
 20/22 anonim ***** válasza:
81%
Ez igy 5 ev utan biztos megtette a hatasat :DD
2017. aug. 10. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!