Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, beteg a gyerek...

Mit csináljak, beteg a gyerek már harmadjára, de dokihoz hiába viszem nem tudja megvizsgálni?

Figyelt kérdés

Szeptemberbe kezdtük az ovit, és azóta folyamatosan beteg.Igazából csak folyik az orra meg kicsit köhög, láza eddig egyáltalán ne volt.Ma azzal fogadott az ovónő hogy melegnek érzi a gyereket, de nem hagyta megmérni a lázát.Én itthon nagy nehezen megmértem neki, 36,7 .

Kétszer említette hogy fáj a füle, de amúgy jó kedvű ne levert.

Dokiról hallani sem akar, és ha ott vagyunk olyan erőteljesen ellenezik hogy egyszerűen nem tudja megvizsgálni.Gyógyszereket reménytelen bele erőltetni.Mit lehet ilyen gyerekkel csinálni, hogy rendesen meggyógyuljon?

2012. okt. 1. 16:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mesélj sokat a kedves aranyos doktorbácsiról,játszatok orvososat,vegyetek doki-szettet.Ha orvoshoz kell menni,motiváld(ha meghallgathat a doktorbácsi,otthon diavetítőzünk,apró meglepi vagy akármi)A mi dokink azt mondta hogy ez normális,ha nem beteges a gyerek,nincs hozzászokva,fél mert az oltásokkal köti össze a dolgot.Az én kisfiam ugyanilyen cirkuszt csinált,annyira félt(ok nélkül)és a fent említett praktikákkal,kiscsoport végére,úgy mentünk dokihoz,hogy nem sírt,együttműködő volt(pedig látszott hogy izgul)Az orvos is megjutalmazta matricákkal,és nagyon kedves volt vele(mindig egyébként)Viszont ha megakarta vizsgálni,meg is vizsgálta, az én ölemben tette úgy hogy megmutatta hogy hogy tartsam míg fél perc alatt megvizsgálta.A gyógyszert belekeverem (folyékony)pár korty gyümilébe,és nem árulom el neki,gond nélkül lemegy.Egyszóval türelem! :)
2012. okt. 1. 17:24
 2/9 anonim ***** válasza:

hála az égnek, mind a 3 gyerekemnek ugyanaz az orvosa. Így a gyerekek kiskoruk óta is ismerik és nem félnek tőle. Sok függ az orvos hozzáállásától, türelmes, vagy kapkodó. Legyen jó az asszisztens nő, és rengeteg játék kell egy- egy vizsgálatra. Volt már rá példa, hogy ketten fogtuk le a fiamat a vizsgálat alatt, de egy matrica amit választott és már nem is emlékezett rá. Mielőtt mentek a dokihoz, meséld el neki az ő nyelvén hogy mit fog vele csinálni az orvos, és nem éri váratlanul.

Fülfájást nekem sem említett a fiam, csak egy éjszakát végig ordított, másnap meg felszúrta a gégész.Pedig csak ő is náthás volt.

2012. okt. 1. 21:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Pedig le kéne vinni a dokihoz, ha fájlalja a fülét, mert be is gyulladhat (ha már eddig nem gyulladt be). Ovis gyereknek már nem szabadna ellenségesnek lennie az orvossal. Mi vettünk a gyereknek ezért egy orvosi készletet, hogy azzal tudjon vizsgálni, mi is megmutattuk, hogy a doktornéni mit csinál ezekkel, amikor legközelebb mentünk orvoshoz, akkor hozhatta a hallgatóját, hogy megmutassa a doktornéninek. Azóta nincs gond. De ez kb. másfél éves korában volt. Valahogy próbáld elérni, hogy ne féljen az orvostól, mert egy óvodás gyereket lefogni már nem egyszerű egy vizsgálat alkalmával. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. okt. 2. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:
ha a fülét fájlalja,akkor a fül-orr gégészetre kell vinned,ott pedig,legalábbis nálunk,megmutatják hogyan fogd a gyereket az öledben.ha nem megy,van asszisztens,ő majd lefogja,ezen ne problémázz,fontosabb hogy gyógyuljon meg,találkoztak már ordítozó gyerekekkel.pont tegnap vettem gyógyászatiban gyógysapit a kisfiamnak,mert most volt középfülgyulladása,és elég rosszul viselte,állítólag hatásos ha nátha idején ráhúzod akár otthon,nem megy rá a fülére.
2012. okt. 2. 11:14
 5/9 anonim ***** válasza:

4-es válaszolótól kérdezném, hogy ez a gyógysapi milyen elven működik? Nagyon érdekes, amit írsz, mi is kínlódtunk régebben fülgyulladásokkal, lehet vennék egyet, bár mostanában nem fájlalta a fülét, de az biztonságérzetet ad, ha van otthon, főleg ha hétvégére fájdulna meg.

Bocsi az offért.

2012. okt. 2. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:
2012. okt. 2. 12:05
 7/9 anonim ***** válasza:
köszi!
2012. okt. 2. 12:31
 8/9 anonim ***** válasza:
4es vagyok,a 6os válaszoló amit belinkelt,ugyan olyan Oto-thermes sapi,én gyógyászatiban vettem,4500 Ft körül,ami hozzá van tájékoztató,nagyon jó!Én is későn vettem,addigra elmúlt de van az a lényeg,ki tudja mikor kell,állítólag,mikor már náthás,rá kell húzni otthon,segít is talán.Van két oldalt zseb,ebben egy zselés kis tasak,amit meleg vízbe kell tenni,majd be a 2 fülesbe!
2012. okt. 3. 13:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, neharagudjatok hogy csak most egálok, de nem tudtam feljönni.

Voltunk dokinál, nehezen de megvizsgálta.Nem is igazán azzal van a gond, mert így vagy úgy de megvizsgálja.

Inkább a gyógyszerek beadásával vagyok gondba.Ha bele keverem valamibe, azonnal kiszúrja főleg a sumetrolimot a színe miatt,meg ha bármiben megérzi az ízét azonnal kiköpi.Szépen kérem nem veszi be, ha "lefizetem" az se használ, egyszerűen csak úgy tudom a sziruposokat beadni ha lefektetem leszorítom kezét-lábát és "erővel" benyomom a száján, de egy részét akkor is kiköpi. :(

2012. okt. 3. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!