Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti megmossátok a gyerek...

Ti megmossátok a gyerek fogait, amikor beteg?

Figyelt kérdés
Kislányom november elején lesz 3 éves. El van nyúlva szegénykém, beteg. Enni nem eszik semmit (ma még kb kb 1 órája evett meg pár szál ropit), a vizet is kihányja, a torka vírusos, és láza is van. Tegnap este nem mostam meg a fogait, mert sírt hogy fáj a szája belül. Egyébként mindig szépen hagyja mosni. Eleinte próbálkoztam, de nem hagyta sírt, így nem kínoztam vele. Ma szintén bármikor kérdeztem hol fáj, a szája belsejét mondta. Sajnálom szegénykémet kinlasztani a fogmosással, mert tényleg ramatyul van, szurit is kapott ma meg 4 féle gyógyszert írt fel neki a doki. Viszont azt sem szeretném, ha besárgulnának a fogai. Szerintetek mossam meg ha ordít is, vagy pár nap belefér? És ha igen mégis mennyi? Ti mit tennétek, vagy hogyan szoktátok ilyenkor? Köszi a segítséget.
2012. szept. 14. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
én nagyon lelkiismeretesen mosom a fiam fogát ,de ha beteg,főleg ha fáj a szája belül,nem mosom meg neki.ne akarnám,hogy hányjon emiatt is
2012. szept. 14. 16:57
 2/4 anonim ***** válasza:
ha ennyire fáj neki nem,meg akkor se hányingere van,mert az is irritálja.
2012. szept. 14. 17:04
 3/4 anonim ***** válasza:
51%
Én megmosnám neki, ha másként nem csak nedves fogkefével, v. legalább nedves gézdarabbal kicsit töröld át a fogait-száját. Ráadásul ha a torkában vannak a kórokozók, még fontosabb lenne a szájhigiénia. Ha tud már ügyesen öblögetni, legalább azt próbáljátok meg.
2012. szept. 14. 18:00
 4/4 anonim ***** válasza:
51%
Mi betegség alatt különösen odafigyelünk arra, hogy alaposan meg legyen mosva a fog, főleg olyankor, ha a száj is érintett, hisz a foglepedék, ételmaradék remek táptalaj mindennek, ami nem odavaló!
2012. szept. 14. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!