Ha világvége 2012 dec.21. Csináljak egy föld alatti bunkert, ahol átvészelhetem?
"Ugyebár mindenkit foglalkoztat a kérdés, miszerint 2012 - a rettegett évben - december 21-én világvége fenyegeti a világot."
Engem nem foglalkoztat, szerintem hülyeség.
Bezony ám, a világba bele tartozik a "föld alatt" is :)
"Ugyebár mindenkit foglalkoztat a kérdés"
csak a hülyéket.
" Csináljak egy föld alatti bunkert, ahol átvészelhetem?"
Igen légyszíves csinálj egy bukert húzzál le, és ne is gyere ki onnan soha többet, mindenkinek jobb lesz.
Én azt gondolom hogy körülbelül 40 téves világvége jóslat után igazán nincs mitől tartani(persze akkor is ezen az állásponton lennék,ha ez lenne az első.),és már a hírhedtségét is elvesztette ez az egész dolog.
Most komolyan,mégis mitől kéne tartani?Nehogy már azért legyen világvége mert egy szerencsétlen maja nem folytatta a naptárat.Ki lehet számolni hogy az ő korától 2012 12 21 hány nap.Szerintem te sokkal hamarabb otthagytad volna a francba.Ennyi erővel ha megtalálják valamelyik füzetemet x évvel később és észreveszik hogy lerövidítettem az utolsó mondatot,akkor abból lesz világvége teória.
De hogy valami jót is mondjak,legalább a buzgó világvége hívők orra alá lehet dörgölni utána hogy nem is történt semmi :)
#6!
Ne haragudj, egy kicsit pontosítanék. A maja naptárnak nem lesz vége, csak az ötödik korszaknak! Azután következik a hatodik korszak, majd a többi, szó nincs a naptár végéről!
Egy maja baktun 144000 napból áll. 13 ilyen baktun alkot egy korszakot.
Az első korszak kezdetén az istenük megteremtette a Földet, meg az állatokat, de embereket nem teremtett.
Aztán kb. 5125 év múlva vége lett a korszaknak, az istenük elpusztított mindent, mert nem találta jónak, majd újrateremtett. Megpróbált embereket gyúrni sárból, de a sár túl gyenge volt, ezért inkább fából faragott. A fa embereket is elpusztította a 2. korszak végén, azaz újabb 5125 év múlva, majd a 3. korszakra kőből faragott embereket. És így tovább. A negyedik korszakra borostyán embereket készített, az 5-re pedig kukoricából és vérből gyúrt embereket. Ezek lennénk mi. Most meg vége lesz az 5-ik 5125 éves korszaknak, elpusztulnak a kukorica-vér emberek, majd a 6-ik korszakra az istenük újabb anyagból készít embereket. Hogy miből, azt még a muják se tudhatják, hiszen isten útjai számukra is kifürkészhetetlenek. Ez egy ilyen egyszerű történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!